Venezuela saját, állami kriptopénz váltót indít

spot_img

Az elmúlt évek során mi is rendszeresen beszámoltunk Venezuela és a kriptopénzek sajátos, időnként példaértékű kapcsolatáról. Volt itt minden, mint egy igazi latin szappanoperában, olajhoz kötött saját kriptopénz, majd ahhoz kötött újabb kriptopénz, az utcán bitcoinért árult banán, egyebek. Most úgy tűnik, hogy a Nicolas Maduro nemzetközi bűnoző elnök vezette ország újabb közeledő lépéssel igyekszik újabb elkeseredett előremutató lépést tenni, hogy kilábaljanak abból, amiből már nem lehet a bajból.

Bitcoinnal fizette a szülés költségeit a venezuelai apuka

Állami kriptopénz váltót indítanak, a hírek szerint a következő párok lesznek elérhetőek:

  • bolivar / petro (PTR)
  • bolivar / bitcoin (BTC)
  • bolivar / litecoin (LTC)
  • bolivar / dash (DASH)

Venezuela Exchange (VEX) néven fut majd a felület, úgy tűnik komolyan gondolják az egyre szorosabb “együttműködést” a területtel, hiszen még nemzeti hivatal is született a kriptopénzekhez kapcsolódó ügyek felügyeletére, ez a National Superintendency for Crypto Assets and Related Activities (SUNACRIP), a fentiekről szóló hivatalos bejelentés itt látható.

Akár egymillió felhasználót is elérhet a Dash Venezuelában

Az olaj árfolyamához kötött -első- nemzeti kriptopénz, a Petro saját tárcával is rendelkezik, a PetroAppon keresztül is elérhető lesz a VEX. Egy új webes felület is indul, ezen a vezető kriptopénzek árfolyamai lesznek láthatóak, illetve illetve a “Petro Calculator” segtségével a lakosok könnyedén átszámolhatják, hogy éppen mi van a zsebükben, kripto-kripto, kripto-fiat átszámításról van szó. Apró szépségfolt a SUNACRIP életében, hogy a vezetőjük,

Joselit Ramírez 5 000 000 dollárt érne meg nyomravezetés esetén az USA számára, mivel információik szerint “mély gazdasági, politika és szociális” kapcsolata van a kábtószer-kereskedelem több meghatározó alakjával is.

Ramírez egy amerikai körözési lapon.

Mindeközben a Coinbase tulajdonában lévő Xapo tárca, illetve a Paxful kriptopénztőzsde is távozott Venezuelából az amerikai szankciók hatására. A LocalBitcoins még elérhető, de elmondásuk szerint ők nem tervezik elhagyni az országot.

Venezuela és a kriptopénzek kapcsolatáról írott összes cikkünk itt látható.

Venezuela: jöhet az állami bitcoin- és ethereumtartalék?

Új csúcson a BTC forgalom Venezuelában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img