A Trónok harca sztárja is Bitcoin vásárláson töri a fejét

spot_img

Az Arya Starkot játszó Maisie Williams tegnap este az alábbi kérdést tette fel 2.7 millió követőjének: szerintetek érdemes lenne a Bitcoin emelkedésére fogadnom?

A mostanra már több, mint 500 000 szavazó 60%-a vásárlásra buzdította a színésznőt. Habár időnként mi is beszámolunk a különböző kriptopénzekkel kapcsolatos felmérésekről, neves bankok és pénzintézetek által készített közvélemény kutatásokról, ennyi pozitív válaszra korábban még nem láttunk példát.

A szavazás alá írt kommentek közül említésre érdemes a legnagyobb kripto befektetési alap, az 500 000 BTC-t kezelő Grayscale Investments igazgatójának üzenete, aki felvetette Williamsnek, hogy náluk fektesse be a pénzét. A Grayscale neve csupán egyetlen betűben tér el a Trónok harca világát sújtó szörnyű betegségtől, a magyar nyelvre szürke hámként fordított greyscale-től.

A Bitcoin árfolyama egyébként tegnap újult erőre kapva, 15 900 dollárról egészen 16 900 dollárig emelkedett. Noha az utóbbi időszakban mutatott kiemelkedő teljesítménye miatt egyre több nemzetközi elemző számít arra, hogy hamarosan egy visszaeséssel járó korrekciós szakasz következhet be a kriptovaluta életében, bizonyos statisztikai adatok arra utalnak, hogy igazából még el sem kezdődött az igazi menetelés.

A Glassnode alábbi grafikonján a kriptotőzsdékre be- és kiáramló Bitcoin mennyiségének 30 napos átlaga látható. A zöld színű sávban bekarikázott részek azokat az időszakokat jelölik, ahol a BTC tulajdonosok jelentős mennyiségű coint utaltak be a tőzsdékre. Mivel ezek rendre egybeestek az árfolyam alakulásának helyi csúcspontjaival, a tranzakciók azt a Bitcoinra irányuló eladási nyomást jelezték, amit a magas profitban lévő kereskedők eladásai helyeztek a BTC-re.

A jelenlegi trend azonban egy éppen a fentiekkel ellentétes folyamatra utal. Az emberek nem be, hanem kiutalják digitális pénzeiket a váltókról. Még soha ennyi BTC nem hagyta el a kriptotőzsdéket, ami azt jelentheti, hogy a befektetők többsége nem eladni akar, hanem közép, vagy hosszú távra szóló tartásra kezdett el berendezkedni és az árfolyam további emelkedésére számít.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img