A Bitcoin címek regisztrációjára kötelez a Holland Nemzeti Bank

spot_img

A holland Bitonic egyike a világ legrégebb óta üzemelő kripto tőzsdéinek. A váltó a 2012-es indulása óta már több helyi rendezvényt és fejlesztői csoportot is támogatott, a mögötte álló csapat munkásságát pedig Fintech díjakkal ismerték el. Összességében tehát elmondható, hogy nem egy zavaros múlttal rendelkező cégről, hanem egy évek óta stabilan üzemelő vállalkozásról van szó.

A tőzsde néhány nappal ezelőtt arról tájékoztatta felhasználóit, hogy a Holland Nemzeti Bank felszólítására szigorúbb ügyfélazonosítási szabályokat kénytelenek bevezetni. A Bitonic felhasználóinak a jövőben részletes nyilatkozatot kell adniuk a kriptopénzben tárolt megtakarításaikról, hogy pontosan milyen okból és mennyi bitcoint szeretnének vásárolni és hogy azt konkrétan milyen tárca szolgáltatásban és milyen bitcoin tárca címen kívánják elhelyezni. Ezt követően bizonyítaniuk kell azt is, hogy valóban az ő tulajdonukban van a kérdéses wallet, amiről egy screenshotot kell beküldeniük, vagy a privát kulcsukkal egy kriptografikus aláírást kell tenniük.

A tőzsde a közleményében elmondta, hogy ők maguk ellenzik az új eljárás bevezetését, de törvény kötelezi őket annak betartására. Az állami pénzintézet egy 1977-ben hozott pénzmosás ellenes törvényre hivatkozva szólította fel a váltót a szigorításra, amivel az EU-n belül éppen a sok más tekintetben megengedő Hollandiában léptették életbe a legszigorúbb kriptopénzekkel kapcsolatos jogszabályt.

Hazánkban jelenleg még sokkal kedvezőbb feltételekkel lehet kriptovalutákat vásárolni. A magyar vátlók oldalain az egyszeri vásárlásoknál jellemzően 100 000 – 200 000 forintos értékhatárig általában egy email cím és telefonszám megadása is elegendő, a személyes adatokra vonatkozó mezők kitöltését csak ennél magasabb összegek esetében teszik kötelezővé. Az ország több pontján elérhető ATM-eket szinén regisztráció nélkül, okostelefonok segítségével vehetik igénybe az érdeklődők.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img