Euró stabilcoint indít az 1754-ben alapított bank

spot_img

Nemrég járta körbe a globális médiát egy japán kisbolt híre, ami bizony ezer éve üzemel, nincs is szebb dolog a kitartásnál, különösen igaz ez az olyan viharos területekre, mint a pénzvilág. Egy 1754-ben alapított bankról érkezett hír, ami mind a mai napig talpon van, most pedig a kor szellemének, vagy éppen divatjának megfelelően stabilcoint indít. Érkezik az EURB.

A német Bankhaus von der Heydt (BVDH) a kibocsátó, euró alapú stabilcoinról van szó, a szülő intézet beszámolója szerint ez lesz ebben a műfajban az első coin, amit egy bank indít útjára. A Stellar adja a platformot, amin életre kelt a hírek szerint a mai napon az eszköz, a tokenizációval foglalkozó Bitbond a szakmai partner.

A bank nem mellesleg az 1754.eu domainnel operál, hiába, a stílus teszi az embert, vagyis a pénzintézetet.

Jól látszik, hogy a piac ezen területe, a stabilcoinok is szépen fejlődnek, ahogy más területek is, mint például a DeFi, amiktől a bitcoin mostani rallija némiképp, sőt nagyonis elveszi a figyelmet. Annak ellenére, hogy teljesen szabályozott, és ellenőrzött az eszköz, ami 1:1 euró fedezettel rendelkezik, egyelőre nem lesz tőzsdéken kapható, a közlemények szerint ehhez további szabályozási feltételeknek kell majd megfelelni.

A Bitcoin címek regisztrációjára kötelez a Holland Nemzeti Bank

Ha szeretnénk vásárolni EURB-t, akkor először egy escrow számlára kell fiat pénzeinket utalnunk, majd ezt követően juthatunk hozza a stabilcoinjainkhoz, ezt a folyamatot is a BVDH kezeli. A fejlesztést vezető Bitbond teljes felügyeleti jogot adott a kívánságoknak megfelelően a pénzintézetnek, szabadon határozhatják meg az EURB aktuális, és mindenkori mennyiségét, a coinok égetésén, létrehozásán keresztül.

Philipp Doppelhammer, a BVDH ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy az egyszerűség miatt “gravitáltak” a Stellar és a Bitbond felé, a nem mellesleg hagyományosan főként intézményi partnerekre fókuszáló bank most is meglévő ügyfélkörére gondolt a fejlesztés során.

A stabilcoin kibocsátással az is céljuk, hogy helyzetüket, pontosabban banki státuszukat kihasználva versenyelőnyt szerezzenek a piacon, hiszen ezekkel a coinokkal, és általában a kriptopénzekkel szemben jelentős a bizalmatlanság, komoly fegyvertény, ha egy több száz éve működő bank nevét adja a projekthez.

Perelhetik a Facebookot a digitális pénzének neve miatt

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img