Az aranybefektetők ihatják meg a bitcoin felemelkedésének levét

spot_img

A Bitcoin felemelkedésének árát az aranybefektetők fogják megfizetni, véli az Egyesült Államok legnagyobb bankja, a JPMorgan Chase.

A pénzintézet elemzése szerint az aranybefektetéseket jelképező értékpapírokból egyre több pénz kezd a Bitcoin felé vándorolni. A bank úgy véli, hogy ez a jelenség nem csak átmeneti, hanem egy új trend kezdete lehet, ami érzékenyen érintheti a nagyobb arany kitettséggel rendelkező befektetőket.

A bitcoin árfolyamának emelkedésével párhuzamosan egyre több pénz hagyja el az aranypiacot.

“A Bitcoin megjelenése a portfóliókban még éppen csak elkezdődött, átlagos részesedése 0.18%-ra becsülhető. Az arany ezzel szemben már régóta jelen van ezekben, átlagos kitettsége 3.3%. Ha ennek csak egy kis része is a kriptovaluta felé vándorol, az az árfolyam további növekedését fogja eredményezni. Elképzelhető, hogy az aranynak a következő években ezzel az új strukturális ellenszéllel kell majd megküzdenie.”

A JPM két éve még zárolta azon ügyfeleinek számláját, akik bitcoin vásárlásra használták fel pénzüket. A bank igazgatója is kijelentette, hogy a csalásnak tartja a BTC-t és elbocsátaná azokat a kollégáit, akik vásárolnak belőle. Ezzel szemben idén már több nagy kripto tőzsde számlavezetését is elvállalták, elemzéseikben pedig pozitív képet festenek az iparág jövőjéről.

A bank mellett ma már nem csak számos magánbefektető és milliárdos, de a világ legnagyobb vagyonkezelőjének vezetője is lehetségesnek tartja, hogy a bitcoin egy globálisan elismert befektetési eszközzé váljon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img