Új csúcson a Vechain

spot_img

Korábban mi is többször beszámoltunk már szerkesztőségünk egyik kedvenc kriptopénzéről, a Vechainről. Az ellátási láncokra, illetve a termékhamisítási elleni harcra, sőt, újabb és újabb célokra egyaránt fókuszáló kínai projekt úgy tűnik kezd beérni, az elmúlt napokban több új ATH-t is elért, jelentős ralliba kezdett. Könnyen lehet, hogy ez még csak a kezdet.

Bizony emlékszük még, amikor az egy centet is alig-alig akarta megközelíteni a projekt egyik kriptopénze, a VET, ehhez képest három napja szinte rendületlenül öt cent felett járunk. Azért írjuk, hogy az egyik kriptopénze, mert egy dual token modellről van szó, a VET-el fejezünk ki értéket a rendszerben, a VTHO pedig a tranzakciókhoz szükséges, ez az “üzemanyaguk”.

Utóbbi is szépen muzsikál, ütemesen közeledik az egy centhez, meglátjuk mi lehet a sorsa. Az biztos, hogy többek között a Binance-en is VTHO jutalom üti a markunk, ha VET stakelést folytatunk, vagyis egyszerűen nem utaljuk ki a kriptopénztőzsdéről a Vechain kriptopénzét.

Megközelítettük még a hat centes értéket is, a kérdés csak az, hogy vajon meddig mehetünk. A következő hetek során elemzők szeint a tíz cent lesz a cél, a hosszabb táv viszont ahogy az lenni szokott már jóval nehezebb dió. Az mindenesetre biztos, hogy sok elemző szinte egybehangzó véleménye szerint a mostani bull run során a Vechain akár az egy dolláros, őrületes magasságig is felfuthat, a következő okok miatt:

  • Dinamikusan fejlődő, már most irigylésre méltó partnerkör.
  • Kiváló, releváns tapasztalattal és kapcsolatokkal bíró csapat.
  • A megcélzott piac(ok) mérete.
  • Remek időzítés, elhanyagolható konkurencia.
  • Önálló, minőségi technológia (saját blokklánc).

Ráadásul a projekt sokat oldalazgatott az utóbbi időben, miközben körülötte sokan emelkedtek, ezért is tartják sokan alulértékeltnek. Elég, ha a YouTube-on rákeresünk a Vechain kulcsszóra, ujjongó, egymásra licitálva egyre nagyobb és nagyobb árfolyamjóslatokkal előálló, változékonyan komolyan vehető influenszerek egész sorát fogjuk kapni.

Vechain-Belgium találkozó

Az árfolyamjóslatok valóban széles skálán terjednek, vannak “elemzőoldalak”, amik még a 75 dolláros árfolyamot is képesek voltak leírni, azonban a közel 87 milliárdos teljes készlettel rendelkező kriptopénz esetében ez 652 500 000 000 dolláros market cap-et jelentene. A bitcoin market capje cikkünk születésekor 914 milliárd, a teljes piac 1500 milliárd, így jelen állás szerint egy elképzelhetetlen, sőt, talán egyenesen lehetetlen küldetésről van szó.

Ezzel szemben az egy dolláros árfolyam elérésével értelemszerűen 87 milliárdos market caphez érkeznénk, lássuk, most mely projektek rendelkeznek ehhez mérhető összértékkel:

  • Ethereum: 206 milliárd
  • Polkadot: 28 milliárd
  • Cardano: 27 milliárd

Jól látszik, hogy bár egyelőre igencsak merész az egy dolláros cél, azonban ha a piac egésze jelentősen nő, a Vechain pedig képes a növekvő piacon belül is előretörni (jó)pár helyezést, akkor talán nem ördögtől való ez a célár sem. Persze a “mikor?” fontos és jó, pontosabban nehéz kérdés. Az biztos, hogy a teljes piac hatalmas növekedése nélkül ez nem teljesülhet.

Vechain: CAFA, Carrefour, ACWA és Daimler

Mások szerényebbek, a 20 centes szintet lövik be, a mostani 5 centről ez egy négyszeres növekedés, ehhez a market capnek a mostani 3,2 milliárdról12,8 milliárd tájékára kell emelkednie. Ezzel még nem emelkedne túlságosan sokat a coinok listáján, így realisztikus célról van szó,

Vechain útmutató I. Hamis a baba

Végezetül érdemes összevetnünk az XRP-vel, hiszen százmilliárdos teljes készletével összemérhető a VET nyolcvanhét milliárdjával, a Ripple kriptopénze cikkünk születésekor 55 centnél jár, bő tízszer magasabban, mint a Vechain. Utolérhetjük? Meglátjuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img