Már csak két napig lehet licitálni a digitális fingra

spot_img

Az NFT őrületet szeretné kifigurázni az az amerikai filmrendező, aki tokenizált farlehellet árusításba kezdett.

Az elmúlt hetekben már többször is olvashattatok arról, hogy a köztudatba idén berobbanó NFT-t egészen elképesztő költekezésre sarkaltak egyes embereket. A dolgok eredetiségét digitális formában igazoló technológiában egyesek a jövőt látják, mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy egyelőre inkább csak a gyors pénzkeresésről és az átverésekről szól a történet.

Egy brooklyni filmes, Alex Ramírez-Mallis a tavaly márciusban kezdődő koronavírus karantén alatt egy hülye játékba kezdett 4 haverjával. Mindannyian elkezdték rögzíteni és egy közös chat falra kiposztolni a saját szellentéseik hangját.

“Eredetileg nem az anyagi haszonszerzés volt a célunk, de ha az emberek hajlandóak pénzt kiadni egy pixel macskáért, akkor miért ne vehetnék meg a fingjainkat?”

Ramírezék úgy döntöttek, hogy összevágnak egy mester kollekciót az elmúlt egy év során rögzített hanganyagaikból. Az 52 perces felvételt egy NFT aukciós oldalon kezdték el árusítani, amire még 2 napig licitálhatnak a vásárlók. Eddig 2 ajánlat érkezett hozzájuk, a nyerésre álló pedig jelenleg 0.11 ethereumot vagyis nagyjából 200 dollárt lenne hajlandó kifizetni az alkotásért.

Hogy a győztes biztosan Ramírezék és nem valaki más fingjait vásárolta meg, azt egy eredetiségét igazoló digitális tanúsítvány (NFT) fogja garantálni.

“Ez az egész NFT mizéria egy óriási buborék, de egy olyan buborék, ami már az idők kezdete óta tart. Az emberek valamiért óriási pénzeket hajlandóak kifizetni azért, hogy valamilyen műtárgyban tárolják az értékeiket. Az NFT az ez iránt érzett vágy digitális megtestesülése, a gazdagság avatarja. Úgy akarják eladni nekünk, mintha valami új és forradalmi dolog volna, de nincs új a nap alatt. Ennyi erővel akár a pénzünket, vagy a bankkártyáinkat is bekeretezhetnénk.”

Ramírez és barátai egyébként egy 20 perces előzetest is kiadtak a gyűjteményükből, amit bárki ingyen meghallgathat.

További hírekért és érdekességekért kövess minket a Discord-on és a YouTube-on is.

Bitcoin bányát ábrázol az első magyar képzőművészeti NFT

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img