BTC: vége lenne a bikapiacnak?

spot_img

Nem feltétlenül, de nagyobb eséllyel mélyül a korrekció. Pár nap múlva többet fogunk tudni.

Az elmúlt héten a hétből csak két napos gyertyát tudott a BTC/USD árfolyam zöldben zárni – azt is elhanyagolható növekedéssel. Musk tweetje pedig, amiben a Bitcoin fundamentumait kérdőjelezte meg, már csak hab volt a tortára. Az eladási hullám során a BTC lefelé törte át a 46 000 dolláros támaszt.

A BTC árfolyamának végül a 42 000 dolláros támaszon sikerült megpattanni. Az ezt követő, mai gyertya már zöld. Ha ennek a volumene a zárásra is alacsony marad, akkor még pesszimistább lesz a hangulat. Ahhoz, hogy igazán bizakodóak legyünk, az kéne, hogy a következő napokban, a piac megnyugvása után, újra 46 000 dollár felett zárjunk naposon, növekvő volumennel.

Erről a támaszról, február óta már láttunk három megindulást, ami mind 20% felett hozott.

Most épp arra kíváncsi a piac, hogy meddig mehet a megpattanás, lesz-e benne elég erő? Meg tudunk-e kapaszkodni 46 000 felett és onnan újra beindulni? Erre várunk most.

Ha lefelé indulunk meg, az sem feltétlenül jelenti a bikapiac végét.

Ha a 2017-es évet megnézzük, láthatjuk, hogy az egész éves bikapiacot legalább öt, nagyobb esést produkáló időszak szakította meg. Rekt Capital elemzésén látszik, hogy a piac kétszer is átélt egy közel 40%-os esést, a többi piros időszakban pedig 30% körüli eséseket láttunk. A 64 000 dolláros, aktuális csúcshoz viszonyítva most -35%-ban vagyunk és több, mint egy hónapja tart az esés.

Az eddig jól működő stock-to-flow modell grafikonján is látható, hogy az előrejelzéstől nem tértünk el, még mindig a vonal mellett mozog a piac. Aggodalomra akkor lenne ok, ha a S2F vonaltól távolabbra kerülne a piac, de ehhez még túl korán van. A modell alapján a bikapiac várható csúcsa az idei nyár és ‘24 tavasza között történik majd meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img