Space Jam az NFT világában – ingyen NFT a cikkben

spot_img

Mark Cuban – aki az NFT-k egyik legnagyobb támogatója – egyik cége a Nifty’s 10 millió dolláros befektetést kapott és Space Jam NFT-kkel debütál a piacon. Az első feliratkozók pedig ingyen Space Jam NFT-vel lesznek gazdagabbak – cikkünk írásának pillanatában még több mint 10 ezer NFT várja gazdáját, legalábbis azok közül amiket ingyen szerezhetünk be.

A 10 millió dolláros befektetést a cég a Coinbase Ventures és Dapper Labs bevonásával kapta, s Warner Bros-al kötött szerződéseinek hála a “Space Jam: The New Legacy” című filmre épülő tokenjeivel robban be a piacra – ezek között megtalálhatóak LeBron James NFT-k is, hiszen ő a film főszereplője, Tapsi Hapsi és a többi “Bolondos Dallamok” karakter mellett.

A Niftys platform márciusban került nyilvánosság elé, amikor Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa először fektetett a cégbe. Fontos kiemelni, hogy a Niftys-nek semmi köze nincsen a Gemini tulajdonában lévő Nifty Gateway-hez. A Niftys röviddel első körös befektetése után Cuban-től sikeresen kötött licensz szerződést a Warner Bros.-val, így tudtak a hivatalos Space Jam NFT-k kizárólagos kibocsátójává válni.

A Space Jam: The New Legacy július 15.-én kerül mozikba és az egyik első nagy film ami NFT kollekcióval együtt érkezik, a márciusi “Godzilla vs. Kong” nyomdokaiba lépve. A filmből ismert karaktereket ábrázoló, 5 ritkasági fokkal rendelkező NFTk-ből 2-t ingyenesen meg is szerezhetnek a szerencsések, egy regisztráció és megosztás után, valamint további véletlenszerű NFT-jez juthatunk naponta egyszer USD 2,99-es áron.

NFT tervek

A Warner Bros nyilatkozata alapján tudjuk, hogy nagyon kíváncsiak mennyire lesz sikeres az NFT kollekció abban, hogy a film közönsége új módon kerülhessen kapcsolatba kedvenc karaktereivel, sőt a többi rajongóval is, hiszen az NFT-k a másodlagos piacon értékesíthetőek lesznek, nem is beszélve gyűjthető mivoltukról. Mindez természetesen továbbviszi a Space Jam élményt a képernyőről a képernyőn kívűlre. Kíváncsian várjuk mi is, hogy a koronavírus után megnyíló mozik és filmek milyen új és izgalmas módszereket találnak ki a rajongóknak főként ami az NFT-ket és azok felhasználásukat illeti.

A Space Jam NFT-k létrehozásában része volt a Palm platformnak is, akik egy Layer2 Ethereum megoldással mintelik az NFT-ket, hogy minimalizálják a gas fee-ket és a környezeti hatásokat. A Palm bejelentése szerint – a partnerségnek köszönhetően – limitált ideig fedezni fogja a gas fee-ket, így a felhasználók azokhoz teljesen ingyenesen juthatnak. A Palm mögött egyébként a ConsenSys áll, akik széleskörű, elsősorban blockchain cégeket célba vevő befektetéseikről híresek.

A platform és piactér teljeskörű bevezetése mellett a Niftys bejelentette, hogy a 10 millió dolláros befektetési kört olyan befektetők bevonásával szerezte mint a Coinbase Ventures, az NBA Top Shot-ról vagy Cryptokitties-ről ismert Dapper Labs, Samsung Next, Topps és a Polaroid.

A teljes webhelyes bevezetés mellett a Nifty’s bejelentette, hogy 10 millió dolláros kezdő kört gyűjtött olyan prominens új befektetők bevonásával, mint a Coinbase Ventures, az NBA Top Shot készítő Dapper Labs, a Samsung Next, a Topps és a Polaroid. Hozzájuk csatlakozott még a Quiet Capital, Forerunner Ventures, A&T Capital, BBTV Holdings, valamint a márciusi befektetési körben részt vett befektetők szintén friss tőkével szálltak be a cégbe. Ez a prominens befektető lista jó indikátora annak, hogy a Niftys a jövőben mivel fog előrukkolni, legalábbis olyan NFT-k tekintetében amik elsősorban a szórakoztatóipart célozzák.

Tudomásunk szerint Mark Cuban, a Future Positive Capital (a Twitter társalapítójának Biz Stone-nak a befektetési alapja) illetve az Ethereum társalapító Joseph Lubin, nem vett részt az új befektetési körben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img