Épülő bányász telephelyek Észak-Amerikában

spot_img

Az amerikai bitcoinbánya létesítményeket üzemeltető Compute North a következő 12 hónapban 1,2 gigawattal kívánja növelni kapacitását. A minnesotai székhelyű cégnek jelenleg öt telephelye van építés alatt, és a tervek szerint 2022 második negyedévének végére már működőképesek lesznek.

A Compute North már három létesítményt üzemeltet Texasban, Nebraskában és Dél-Dakotában, amelyek állítása szerint összesen több mint 100 megawatt kapacitással rendelkeznek, azonban egyenlőre nem hajlandóak elárulni az öt új tervezett helyszín helyét. Az új létesítményeket működtető energia megújuló és fosszilis energiaforrások kombinációjából származik majd.

2021 június elején – még mielőtt Kína bejelentette volna a bányászat leállítását szolgáló rendeleteit – arról számoltak be, hogy a Kínán kívül rendelkezésre álló befogadókapacitás sehol sem lesz elegendő az összes potenciális kereslet felszívására.

Ez legalább akkora kihívást jelentett a kínai bitcoin bányászok számára, mint amekkora lehetőséget a tengerentúli kolokációs szolgáltatók számára.

A Compute North nem az egyetlen kolokációs szolgáltató, amely a közeljövőben tervezi kapacitása növelését. Az oroszországi székhelyű BitRiver áprilisban közölte, hogy harmadik adatközpontja várhatóan szeptemberben lép működésbe további 100 megawattal.

Az amerikai Bit5ive kolokációs szolgáltató szintén egy 100 megawattos létesítmény fejlesztését fogja megkezdeni egy nemrégiben tett bejelentése szerint.

A kolokáció az, amikor a bányász berendezések tulajdonosa fizet egy adatközpontnak, hogy a gépeit elhelyezhesse nála.

A Bitmain korábban azt nyilatkozta, hogy arra ösztönzik az ügyfeleket és a partnereket, hogy inkább az infrastruktúrába fektessenek be, mintsem csak gépek hosztolására. A kínai bányászati berendezéseket gyártó óriásvállalat elmondta, hogy akár 20%-os részesedéssel szeretne társbefektetni a bányászati létesítményekbe.

Kínán kívüli helyzet

A szigorítás nem csak a kínai bányavállalatokat érinti, hanem az Egyesült Államokban jegyzett vállalatokat is. A BIT Digital, a Nasdaqon jegyzett bitcoinbányász cég, aki egyben a Compute North egyik meglévő tárhelyszolgáltató ügyfele is, közzétette, hogy 2021. április 30-án összesen 43 606 bányásza volt 2,4 millió TH/s összesített hashráta mellett, és 80%-uk Kínán belül termelt bevételt.

Szecsuánban 19 060, Hszincsiangban 12 830, Yunnanban pedig 3200 további egységgel rendelkezett. Abban az időben csak 7000 egységet üzemeltettek amerikai létesítményekben.  A BIT Digital nem hozta nyilvánosságra, hogy mit tervez a Kínában még meglévő berendezéseivel.

A hongkongi tőzsdén jegyzett Loto Interactive, amely a New York-i tőzsdén jegyzett BIT Mining tulajdonában van, a múlt hónapban leállíttatta mindhárom szecsuáni bányász létesítményét, amelyek mintegy 400 megawatt kapacitással működtek, amely 2020-ban a Loto bevételeinek csaknem teljes egészét tették ki.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/theblockcrypto, Compute North/

A Bitmain felfüggeszti a bányászgépek értékesítését

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img