Eminem és a Coinbase befektetésével zárt 30 millió dolláros kört a MakersPlace NFT platformja

spot_img

Ezzel a MakersPlace is bekerült azon NFT platformok közé, amik idén tudtak jelentős befektetésre szert tenni az NFT piac és digitális kollekciók fellendülése közben.

A MakersPlace főként művészeti kollekciókra fókuszált NFT platform és a legújabb olyan NFT piactér ami jelentős finanszírozást tudhat magáénak a tavaszi fellendülést követően. A cég ma jelentette be, hogy lezárta a Series A-nek keresztelt befektetési kört, amit a legnagyobb nevek bevonásával sikerült elérniük.

Azt, hogy pontosan kik vannak a listán azt hosszú lenne felsorolni, akik viszont elsőre feltűnőek az nem más mint Eminem, a menedzsere Paul Rosenberg, valamint Larry Fitzgerald NFL játékos, mind stratégiai befektetőként csatlakoznak a MakersPlace-hez. Eminemnek az NFT piac már nem újdonság, hiszen áprilisban készítette el saját, első NFT kollekcióját, aminek eladásából 1.79 millió dollár ütötte a markát. Fitzgerald pedig az Eco nevű crypto fintech app egyik befektetője.

Az intézményi befektetők sora szintén figyelemreméltó. A Series A kört a Bessemer Venture Partners vezette a Pantera Capital-el együtt, valamint részt vett a befektetési körben még a Coinbase Ventures, Sony Music Entertainment, Draper Dragon Digital, Uncork Capital és a 9Yards Capital is. Mellettük belefért még a képbe a Shopify alapítója és vezérigazgatója Tobi Lütke, a DJ és NFT natív 3LAU, William Ruphrecht, a Sotheby korábbi vezérigazgatója, valamint az Acquavella Galleries.

Miért kapott a MakersPlace 10 millió dollárt?

A MakersPlace adatai szerint, saját Ethereum alapú platformja idén eddig több mint 100 millió dollárnyi tranzakciót dolgozott fel, felhasználói bázisa pedig tízszeresére nőtt. Talán a legismertebb eladásuk és együttműködésük a Christie’s aukciós házzal történt tranzakciójuk, aminek keretein belül Beeple művész “EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” került eladásra márciusban 69.3 millió dollárért.

Ahogy már korábban mi is megírtuk, az NFT piac robbanásszerűen nőtt 2021-ben, az év első feléig mintegy 2.5 milliárd dollárnyi tranzakciót ért el. A tranzakciók mennyiségének többségét a videó játékok, művészeti alkotások és zenék adták.

A legnagyobb húzóerőt olyan NFT-k vagy NFT alapú megoldások adták mint az NBA Topshot, Axie Infinity valamint a Sandbox, azonban hatalmasat nőtt az NFT piacterek forgalma is, mint például a Nifty Gateway, SuperRare, OpenSea vagy a MakersPlace. Különösen a hírességek és a sportolók részesültek az idei NFT piac fellendüléséből, a Grimes és a The Weeknd bandája, valamint Rob Gronkowski és Patrick Mahomes zenészek mindegyike hét számjegyű bevételt tehetett zsebre az NFT dropokból.

NFT piacterek a fókuszban

Tekintettel az érdeklődés megugrására az NFT piac körül, amely az utóbbi időben ismét lángra kapott egy késő tavaszi/nyár eleji nyugalom után, nem meglepő, hogy maguk a piacterek voltak a befektetések elsődleges célpontjai. Nemrégiben az OpenSea lett az első NFT unicorn, 1.5 milliárd dolláros értékeléssel az Andreessen Horowitz 100 millió dolláros befektetése után, a Nifty Gateway értékét pedig, ami a Winklevoss fivérek Gemini crypto tőzsdéjének tulajdonában van, 1.2 milliárdra becsüli a Messari analitikai cég. Érdekességképpen, ugyanabban az időszakban amikor a Messari már 1.2 milliárdra becsülte a Nifty Gateway értékét, az OpenSea-t még csak 498 millió dollárra értékelte.

Mindeközben pedig, Mark Cuban Nifty’s platformja 10 millió dolláros seed befektetést kapott, a Rarible is idén júniusban zárt egy 14.2 millió dolláros kört. A SuperRare pedig, ami szintén befektetői között tudhatja Cuban-t, egy 9 millió dolláros Series A befektetést zárt, olyan nevek részvételével mint Ashton Kutcher, Sound Venture és a Salesforce alapítója és vezérigazgatója, Marc Benioff.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img