Nem csak NFL fanoknak – Tom Brady NFT-k a Draftkings piacterén

spot_img

A héten lesznek elérhetőek az első Tom Brady NFT-k a Draftkings piacterén. A platform további sportolók NFT-it is tervezi megjeleníteni, köztük lesz például Tiger Woods, Wayne Gretzky, Naomi Osaka, Tony Hawk és Derek Jeter is.

A fantasy sport- és sportfogadási cég, a DraftKings a mai napon elindította új NFT piacterét, ami a hivatalos indulás előtt a Tampa Bay Buccaneers játékosát, Tom Bradyt ábrázoló NFT-ket dobott piacra.

A hétszeres Super Bowl-bajnok áprilisban társalapította az Autograph nevű, sportközpontú NFT vállalatát. Brady startupja azóta együttműködik a DraftKings-szel egy NFT drop sorozatban, amely a héten már elérhető lesz mind a DraftKings Marketplace-en, mind az Autograph.io webhelyén.

Autograph drop információk

A magát Brady-t ábrázoló dropokra augusztus 11.-vel kezdve kerül sor, amit augusztus 13.-án a sportoló digitálisan aláírt NFT dropjai követik. Az első szériás NFT-k ára 12 és 100 dollár között fog mozogni, a design és ritkasági szint függvényében, míg az aláírt NFT-k árát 250 és 1500 dollár közé teszik.

Wayne Gretzky nyugalmazott NHL-legenda vezeti a következő dropot majd Brady után, és más élsportolók gyűjteményei is várhatóak még: a golfozó Tiger Woods, a teniszprofi, Naomi Osaka, a gördeszkás úttörő, Tony Hawk és a New York Yankees visszavonult sztárja, Derek Jeter.

Minden NFT „Preseason Access Pass” -nak is minősül, ami tulajdonosait előnyben részesíti majd a többi Autograph NFT vásárlásakor illetve belépést biztosít a privát Discord szerverre.

Jelenleg a platform saját erőforrásokból dolgozik, hiszen az összes sportoló akiknek NFT-it megvásárolhatjuk majd, az Autograph igazgatói tanácsában is benne vannak. Az Autograph beindításához, olyan technológiai titánok adták a nevüket – és pénzüket – mint Eddy Cue az Apple SVP-je, a Spotify COO Dawn Ostroff, a Lionsgate vezérigazgatója, Jon Feltheimer és a DraftKings társalapítói, Jason Robins, Paul Liberman és Matt Kalish.

Az NFT-k idén robbantak be igazán a köztudatba, több mint 2.5 milliárd dolláros tranzakció volumennel 2021 első felében. A sportoló fókuszú NFT-ket pedig az NBA Top Shots platformja tette az amúgy is virágzó piac egyik legnagyobb szegmensévé.

A DraftKings NFT technológia

Minden DraftKings Marketplace NFT-t a Polygon-ra, egy az Ethereum Layer2 skálázó megoldására készítenek, amely minimálisra csökkenti az Ethereum gas fee-ket, valamint annak esélyét hogy eldugulna a hálózat. A DraftKings ezt „környezetbarát” folyamatnak tekinti, mivel a tranzakciók többségét az Ethereum blockchainről eltávolítják, és egy külön, kevésbé energiaigényes blokchainen hajtják végre azokat. Sok más NFT gyűjtemény közvetlenül az Ethereum-on van mintelve, amelyet az idei piaci fellendülés idején keményen kritizáltak a proof of work energiaigényei miatt. Ezen azóta már a London Hard Fork igyekezett is segíteni.

Először a DraftKings NFT-k a webhelyen lesznek megtekinthetőek, de a platform “hamarosan” felajánlja az Ethereum hálózatra való átvitel lehetőségét. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eladják őket másodlagos piactereken, és potenciálisan felhasználhassák más Ethereum-alapú projektekben és platformokon is.

Brady és a crypto

Brady már veteránnak számít a crypto térben. Az Autograph megalapítását követően, májusban már használta a Bitcoin felhasználókról elhíresült “lézer szem” profilképet a Twitteren, majd júniusban bejelentette, hogy feleségével, Giselle Bündchennel befektettek az FTX kriptotőzsde anyacégébe is. Érdekes, hogy azóta maga az FTX is bejelentette, saját sportközpontú NFT piacterét, azonban ehhez Brady Autograph cégének nincs köze.

Június végén Brady már nyilatkozta, hogy szeretne úttörő pozíciót a kripto világában. Első NFT dropjával le is tudja tesztelni a piacot, hogy neve itt is ugyanolyan húzóerő lesz-e mint az amerikai futball világában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img