A Degenerate Apes NFT projekt hatására csúcsárfolyamot ért el a Solana

spot_img

A SOL ára minden idők legmagasabb szintjét érte el, 63 dolláros ár felett, miután a legújabb főemlősök ihlette NFT projekt elstartolt. A SOL, a Solana blockchain indikátora hétfőn délelőtt minden idők legmagasabb szintjére, 63,33 dollárra emelkedett, és az elmúlt nap során több mint 36,8%-al emelkedett.

A CoinGecko szerint az altcoin bekerült a top 10 legnagyobb kriptovaluta közé, és 17,75 milliárd dollárral meghaladta az Uniswap UNI-ját.

Cikkünk írásakor a token már 61,1 dollárra csökkent, ami még mindig hatalmas növekedés az akár egy héttel ezelőtti 37 dollárhoz képest.

A Solana az NFT örület előnyeit élvezi

Ez a nem mindennapi emelkedés nem másnak köszönhető mint egy NFT projektnek, ami a Degenerate Ape Academy nevet viseli. Magyarra fordítva, ez a degenerált majmok társasága lehetne, de most maradnék az angol megfelelőjénél. Az NFT gyűjtemény vasárnap indult a Solana blockchain-en.

A bevezetés, a CryptoPunks-hoz hasonlóan, 10 ezer egyedi, rajzolt, majmot ábrázoló képet tartalmaz és mindössze 8 perc alatt kapkodták el őket, míg a kereskedelem teljes forgalma elérte a majdnem 96 ezer SOL-t (több mint 5,9 millió dollárt).

Ezzel a projekttel a Solana is felzárkózik azon blockchain-ek közé, akik lehetővé teszik az NFT-k létrehozását, az Ethereum nyomdokaiba lépve.

A Degenerate Ape Academy indulása

A csapat aki a projekt mögött áll, nyilatkozta, hogy maga az indulás a lehető legrosszabb volt, ami el tudott romlani az el is romlott, azonban a túláradó közösségi érdeklődés segített nekik túllendülni az összes problémán.
“Exponenciálisan nagyobb volt az érdeklődés, mint amire számítottunk” – olvasható a Degenerate Ape Academy Twitterén.

Egy darab digitális majom NFT mintelésének díja 6 SOL volt, de mivel a gyűjtemény minden darabja elfogyott, aki szeretne belevásárolni a projektbe, az a Solanart oldalán megteheti 14,4 SOL-nál kezdődnek. Ez azt is jelenti, hogy aki szerencsés volt és hozzáfért egy majom NFT minteléséhez, az kvázi megduplázta a befektetését.

Az egyik legtöbbet kóstáló Degenerate Ape jelenleg 100 001 SOL a másodlagos piacon, azaz több mint 6,2 millió dollár.

A Solanaról

A Solana egy POS (proof of stake) konszenzus alapú blockchain és a dokumentáció alapján 50 ezer tranzakció feldolgozására képesek másodpercenként, ha csúcsra akarják járatni jelenlegi formájában. Ez kb. 2000-szer gyorsabb mint amit az Ethereum kínál.

A hálózat emellett rendkívül alacsony tranzakciós díjakkal is büszkélkedik, ami segít abban, hogy kiemelkedjen az egymással versengő projektek közül, akik az Ethereum trónjára akarnának törni. Ha ez nem lenne elég, a Solana már saját NFT piactérrel is rendelkezik, ahol a különböző crypto alkotásokat és digitális gyűjteményeket tudjuk megvásárolni.

A Solana egyébként múlt hónapban a Lollapalooza fesztivált is támogatta, s a megújult NFT őrületnek hála, a Solana-nál az elmúlt pár hónapot már csak “Solana nyár”-nak hívják.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img