ICON alkalmazás Dél-Korea legnagyobb bankjában

spot_img

Újabb nagy dél-koreai bank indított MyID alapú, az ICON láncán futó személyazonosság-ellenőrző rendszert. A Nonghyup Bank új személyazonosság-szolgáltatása lehetővé teszi a pénzügyi tranzakciók során történő egyszerű, érintkezés nélküli személyazonossági ellenőrzést.

Az ICONLOOP hétfőn bejelentette, hogy DID-alapú azonosítási rendszert indított a Nonghyup Bank, Dél-Korea egyik legnagyobb bankja számára. Ne lepődjünk meg, ha a közeljövőben egyre több DID felhasználási esetet látunk.

A Nonghyup ID szolgáltatása az ICONLOOP MyID-jén alapul, – amely egy DID megoldás – korábban a dél-koreai Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága “innovatív pénzügyi szolgáltatásnak” minősített.

A MyID-nek jelenleg 86 partnervállalata és intézménye van, köztük a Nonghyup és a Shinhan bank, a Samsung Electronics és a Jeju Különleges Önkormányzati Tartomány tartományi kormánya.

A Nonghyup Bank számlatulajdonosai a MyID alapú Zzeung mobilalkalmazás segítségével személyazonosság-ellenőrzési tanúsítványt kaphatnak, amely lehetővé teszi a pénzügyi tranzakciók egyszerűsített, nem személyes személyazonosság ellenőrzését. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy nincs szükség többé zavaró mobiltelefonos ellenőrzésre, személyazonossági fényképre vagy számlaigazolásra.

JH Kim, az ICONLOOP vezetője elmondta, hogy a Nonghyup szolgáltatásának elindításától azt várja, hogy “tovább aktiválja a DID-szolgáltatásokat a pénzügyi szektorban”.

Az ICONLOOP, a különböző partnerekkel való együttműködésen keresztül tervezi a MyID szolgáltatásainak kiterjesztését “minden olyan ágazatra, amely személyazonossági-igazolást igényel”, “hogy minél többen megtapasztalhassák a DID-technológia kényelmét és biztonságát”.

A Nonghyup Bank szerint az új szolgáltatás “az All One Bank ügyfeleinek új ügyfélélményt is nyújt egyben, az egyszerűsített, nem személyes személyazonosság-ellenőrzéshez”. A bank a továbbiakban azon fog dolgozni, hogy az All One Bankot olyan pénzügyi platformmá alakítsa, “amelyet bárki könnyedén használhat”.

Ha ICON (ICX) vagy egyéb más nagyobb kriptovaluta vásárlását tervezed, a Binance felületén biztonságosan megteheted.

/icon/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img