Kamu emberrablással csalt ki 1 150 000 dollárnyi bitcoint

spot_img

Tény és való, a kriptopénzek viszonylagos ismeretlensége, a “szürke zóna” miatt még mindig vannak olyanok, akik a könnyű pénz reményében különböző bűncselekményekkel próbálkoznak. 2017-ben egy ukrán kriptopénztőzsde munkatársát rabolták el, majd egymillió dollárnyi kripto-váltságdíj megfizetése után szabadon is engedték. Egy venezuelai fiatal azonban csak eljátszotta az elrablását, hogy így csaljon ki bitcoint ismerőseitől.

Andrés Jesus Dos Santos Hernández azt adta elő a környezetének, hogy elrabolták, és arra kényszerítik, hogy a Binancen-ről különböző tárcákba utalja kriptopénzeit. Az nem teljesen világos, hogy az áldozatok kriptopénzeit is kezelte-e, ezért kelt lába mások tőkéjének is, vagy egyszerűen azt mondta, hogy továbbbi tőkére van szüksége ahhoz, hogy elengedjék.

Több millió dollárt hozott az Elon Musk bitcoin csalás

Az mindenesetre biztos, hogy 1 150 000 dollár a kár, a helyi hatóságok keresik az elkövetőt, egyelőre eredménytelenül. Ez a mostani még a jobbik eset, hiszen senki sem sérült meg, néhány éve azonban Belgiumban fúrógéppel kényszerítettek egy férfit arra, hogy átutalja kriptopénzeit.

Több millió dollárt hozott az Elon Musk bitcoin csalás

Persze a különböző kriptopény alapú csalás típusokra a hatóságok is felfigyeltek már, részben azért, mert a logikájuk sokszor egyezik a hagyományos próbálkozásokkal, részbe pedig azért, mert egyre jobban ismerik a kriptopénzek-piacát. Egy-egy hasonló esetet könnyen elkerülhetünk, ha nem verjük nagy dobra, hogy rendelkezünk kriptopénz befektetésekkel.

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

A Coindesk nevében árulnak cikkeket egy új csalással próbálkozók

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img