Mi várhat a bitcoinra a Hold sötét árnyékában?

spot_img

Két héttel ezelőtt számoltunk be a Hold ciklusok és a bitcoin árfolyamának alakulása közti érdekes egybeesésről. Részlet korábbi cikkünkből:

“Az újhold és telihold fázisok váltakozásai sokszor kísérteties pontossággal estek egybe a bitcoin árfolyam elmozdulásainak csúcs- és mélypontjaival.Ha valaki a teliholdakhoz időzítette volna a vásárlásainak, és az azokat követő újholdakhoz az eladásainak az időpontjait, akkor idén az alábbi hozamokat érhette volna el.

1. +38%
2. +56%
3. +32%
4. +9%
5. +14%
6. -2.5%
7. -3%
8. +30%
9. +6%

Ha a ciklusok során elért nyereséget folyamatosan újra be is fektettük volna, akkor a kamatos kamatoknak köszönhetően idén eddig már közel 350%-os hozamra tehetettünk volna szert bitcoin kereskedéssel, miközben a BTC árfolyama a vizsgált időszak kezdete (2020. december 29.) óta csak 76%-kal emelkedett.”

Sárgával a teliholdak, szürkével az újholdak időpontjai láthatók

A cikkünk szeptember 20-i közzétételét követő éjjel beköszöntő (10.) teliholdhoz időzített vásárlás ismét jó döntésnek bizonyult volna. Az Evergrande által keltett pánik másnap tetőzött a világ tőzsdéin, így a szeptember 21-i mélypontot némi oldalazás, majd a múlt hétvégén egy sokakat meglepő erejű kitörés követte. Azok, akik az utolsó teliholdat követő 24 órában vásárolták meg bitcoinjaikat, a mai napig 15-25% közötti nyereségre tehettek szert.

A következő holdciklus változást a holnapi, vagyis az október 6-i újhold beköszönte fogja jelenteni, amit a fentiek alapján egy rövidebb korrekciós szakasz követhet. Vajon ismét bejön majd az égiek jóslata, vagy a csúcsformájára készülő bitcoin ezúttal még őket is meglepheti?

Statisztikailag október és november számítanak a bitcoin két legzöldebb hónapjának

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Te mennyit keresnél tőzsdei kereskedéssel? Most ingyen kipróbálhatod

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img