A Sorare-t vizsgálja az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága

spot_img

Az NFT kártyákat használó fantasy futball játék, amely nemrég 680 millió dollárt gyűjtött össze, az Egyesült Királyság szabályozóinak nagyítója alá került.

A UK Szerencsejáték Bizottsága azt vizsgálja, hogy a játékhoz szükség van-e szerencsejáték engedélyre – ezzel jelenleg a Sorare nem rendelkezik – ahhoz, hogy a cég továbbra is működhessen országban.

Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága pénteken közleményt tett közzé, amelyben azt írta: „A Szerencsejáték Bizottság jelenleg vizsgálatokat folytat a céggel kapcsolatban annak megállapítására, hogy a Sorare.com-nak működési engedélyre van-e szüksége, azaz az általa nyújtott szolgáltatások szerencsejátéknak minősülnek-e.”

A Sorare lehetővé teszi a játékosoknak, hogy hivatalosan liszenszelt NFT kártyákat vásároljanak és adjanak el, amelyeken a világ több mint 100 futball csapatának játékosai szerepelnek, köztük olyan klubok, mint a Juventus FC és az FC Paris Saint-Germain.

Ellentétben a már engedélyezett NFT projekttel, az NBA Top Shot-al, a Sorare fantasy sport elemeket is tartalmaz. A felhasználók heti összeállításokat építhetnek fel kártyáik segítségével, és versenyezhetnek más Sorare-felhasználókkal, pontokat szerezve játékosaik valós teljesítménye alapján. Minden ciklus legjobb játékosai ingyenes kártyákat vagy akár Ethereum kriptovaluta jutalmakat nyerhetnek.

Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottságának nyilatkozata azt sugallja, hogy a Sorare megközelítése valamilyen formában szerencsejátéknak minősülhet és azt vizsgálja, hogy az elvárt engedély megszerzésére kötelezze a céget az országban való működés folytatásához.

Nyilatkozata szerint, a Bizottság a vizsgálat befejezéséig közöl további adatokat. Ami Sorare-t illeti, ők a maguk részéről nem gondolják, hogy a szolgáltatásához szerencsejáték engedélyre lenne szükségük.

“Ha egy új technológiával rendelkező termék sikeres lesz, mint például a Sorare digitális gyűjthető kártyái és játéka, teljesen normális, hogy szabályozási kérdések merülnek fel” – írta a cég ma közzétett közleményében. „Garantáljuk, hogy a Sorare nem kínál semmilyen formában szerencsejátékra lehetőséget.”

“Ezt szakértői jogi vélemények megerősítették a cég alapítása óta, sőt számos befektetési forduló során is” – írja a nyilatkozat. „Mindig kapcsolatba lépünk és nyílt párbeszédet folytatunk a hatóságokkal, akik megkeresnek minket, hogy többet megtudjanak a játékunkról. Úgy gondoljuk, hogy ez a felelősségteljes módja annak, hogy globálisan növeljük játékunkat és közösségünket. ”

A Sorare a közelmúltban 680 millió dolláros Series B finanszírozási kört zárt 4,3 milliárd dollár értékelésen olyan befektetőktől, mint a közösségi média mogul és NFT evangelista, Gary Vaynerchuk, valamint a Reddit társalapítója és a Seven Seven Six alapítója, Alexis Ohanian.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img