Ukrajna legalizálja a bitcoint és a kriptovalutákat

spot_img

Még tavaly szeptemberben születtek meg azok a törvényjavaslatok Ukrajnában, amelyekben szabályozni kívánták a kriptovalutákat. A javaslatokat végül Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem írta alá, visszaküldte a parlamentnek további módosításokra. A több hónapig tartó utómunkálatokat követően a tegnapi napon Ukrajna bejelentette, hogy legalizálja a bitcoint és a kriptovalutákat.

Az ukrán elnök visszaküldte a kriptotörvényt a parlamentnek felülvizsgálatra

A legfrissebb jelentések szerint az ukrán parlament a tegnapi napon megszavazta a virtuális eszközökről szóló törvényt, amely jogi státuszt biztosít a kriptovalutáknak és a virtuális eszközök minden formájának.

A parlament 300 képviselője szavazott a törvényjavaslat mellett és mindösszesen 2 képviselő szavazott ellene. Az új törvényjavaslat beépítette Zelenszkij elnök által javasolt módosításokat is. A szomszédos ország a legalizálás ellenére nem tette törvényes fizetőeszközzé a bitcoint.

A törvényjavaslat részletezi azokat a követelményeket, amelyeket a bitcoin szolgáltatóknak, például a tőzsdéknek be kell tartaniuk, és meghatározza a törvény rendelkezéseinek megsértése esetén kiszabható bírságokat is. A kriptopiacot az ország Nemzeti Értékpapír Bizottsága szabályozza.

A jelentés szerint a bizottságot bízták meg azzal, hogy engedélyeket adjon ki a bitcoin- és kripto szolgáltatóknak, valamint felügyeletet és pénzügyi ellenőrzést végezzen a piacon.

Az új fejleményre reagálva Mykhaylo Fedorov, az ukrán digitális átalakulásért felelős miniszter elmondta:

“Országunkban ez az új törvény további lehetőséget jelent az üzleti fejlődésre. A külföldi és ukrán kriptovállalkozások legálisan működhetnek majd, az ukránok pedig kényelmes és biztonságos hozzáférést kapnak a virtuális eszközök globális piacához.”

Ugyancsak helyi jelentések szerint a minisztérium már a polgári törvénykönyv és az adótörvények módosításán dolgozik. Ezek a módosítások tartalmazni fogják az új szabályozási feltételeket is.

Feszültségek Ukrajnában

Az Oroszország és Ukrajna közötti feszültségek minden eddiginél nagyobbak. Az orosz csapatokkal az ukrán határ közelében a dolgok nyílt konfliktusig is fajulhatnak. Ráadásul az ukrán minisztérium jelenleg hackertámadás alatt áll. Az amerikai hatóságok szerint valószínűleg orosz kormányzati hackerek állnak a támadások mögött.

Az ukrán és orosz politikai instabilitás mégis hozzájárult a kriptovaluták fellendüléséhez az országban. A jelentések szerint az ukrán félkatonai egységek kriptovaluták segítségével jutnak anyagi támogatáshoz.

A feszültségek ellenére Ukrajna és Oroszország világszerte a kriptotudatos országok élvonalába tartozik.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/timestabloid, cryptopotato, bloomberg, crypto news, cnbc, washington post/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img