Emelkedőbe fordulhat a bitcoin trendje

spot_img

Hosszú hónapok után megtörni látszik a bitcoin lejtmenete. A kriptók királya az éjszakai órákban rég nem látott erőt mutatott.

Vasárnap este alig néhány perc alatt 2000 dollárral növekedett a BTC árfolyama, amit hajnalban egy újabb impulzus követett.

Az elmozdulással sikerült áttörni az év eleje óta már többször tesztelt, de korábban mindig erősebbnek bizonyuló 44 500 – 46 000 dolláros sávot. A kitörés hevessége több, nagyobb méretű short pozíció lezárásának volt köszönhető.

A történtek mögött elemzők a Terra aktivitását sejtik. Amint azt múlt hétfőn mi is megírtuk, a Terra Luna vezetője 3 milliárd dollár értékű bitcoin vásárlását jelentette be. A programot kedden indították el.

A napi vásárlások a hétvégén, így vasárnap éjszaka is folytatódtak. A 125 millió dolláros tételekben vásárolt BTC pedig szépen lassan egyre feljebb tornászta az árfolyamot, arra kényszerítve az esésre játszó shortolókat, hogy lezárják a kötéseiket. Mivel a shortok zárása technikailag vásárlást jelent, nem volt más út, csak felfelé.

A kedd óta tartó folyamatnak köszönhetően a bitcoin 6 egymást követő nap tudta növelni az értékét. Utoljára tavaly júliusban örülhettünk egy ehhez hasonló zöld hullámnak.

Kérdés, hogy a Terra vásárlásainak végeztével továbbra is kitarthat-e a lendület?

Az előttünk álló hetekben az év egy olyan szakaszába lépünk, ami a kripto és a hagyományos piacokon is jellemzően nagyobb emelkedésekkel örvendezteti meg a befektetőket. A szezonális hatásnak nevezett jelenség egy olyan narratíva lehet, ami néhány hétre nem csak a bitcoin, de az altok számára is kedvező feltételeket teremthet.

Habár örülnénk, ha ez idén is így lenne, a világ történései, a háború és az infláció hatásai is hátráltathatják a nagyobb tőzsdei rally-k kialakulását. A május 3-4-re tervezett jegybanki ülést is érdemes észben tartani, mivel az itt bejelentésre kerülő döntések újra megingathatják a piacokat.

Ami viszont alapvetően bizakodásra adhat okot, hogy az éjszakai kitöréssel technikai értelemben emelkedő trendet vett fel a bitcoin struktúrája:

Egy emelkedés alapfeltétele, hogy az egyre magasabb mélypontokhoz egyre magasabb csúcspontok társuljanak. A bitcoin már január közepén elérte a lokális mélypontját, amit egy február végi, magasabb mélyponttal rendelkező leszúrás is megerősített.

Az első, február eleji csúcspontot azonban márciusban még csak egy alacsonyabb csúcs követte. A magasabb csúcspontra egészen mostanáig várni kellett. Reméljük, hogy nem csak egy hamis kitörésről lesz szó.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img