Kriptopénzügyek – 37.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

BlockFi

Március 18-án adatszivárgás történt az egyik legnagyobb ügyfélkapcsolat-kezelő platformnál a HubSpot-nál. Az adatszivárgást a BlockFi és a Paxos is megerősítette az ügyfeleknek kiküldött e-mailes tájékoztatóban.

CoolWallet

A CoolWallet integrálta a MetaMask-ot. A MetaMask a legnépszerűbb Web3-as pénztárcák egyike, gyakorlatilag a DeFi és az NFT kapuja, a világ legjobb DeFi dAppjaival, protokolljaival és NFT-jeivel kommunikál a kripto ökoszisztémában. A CoolWallet-el együtt a MetaMask tárcánk egy extra védelmet kap, hiszen egy hidegtárcáról van szó. Az integráció menetét az alábbi linken éred el.  

https://twitter.com/coolwallet/status/1505787627378720768

Celsius

A Celsiuson több mint 40 kriptovalutával kereshetsz kamatot, heti kifizetéssel. Az aktuális kamatráták a főbb érmékre vonatkozóan:

Binance

Michale Chobanian, az ukrán kriptopénz váltó, a KUNA alapítója arról beszélt, hogy a Binance együttműködik az orosz kormánnyal, a szankciók ellenére is.

Crypto.com

A  Fifával kötött megállapodás értelmében a Crypto.com a 2022-es katari vb hivatalos szponzora lett.

Nexo

Bejelentette a Nexo, hogy házon belüli, web3-ra összpontosító befektetési és akvizíciós alapot indít Nexo Ventures néven. A Nexo Ventures elkötelezett a blokklánc-technológia fejlesztésének és bevezetésének felgyorsítása mellett. Ennek keretében 150 millió dollárt fektet be hosszú távú kötelezettségvállalásokba számos korai fázisú kiskereskedelmi és intézményi projektbe, amelyek hasonlatosak a Nexo alaptevékenységeivel. A Nexo befektetési alapjáról és eddigi partnerköréről itt olvashatsz bővebben. 

Coinbase

Az egyik legnépszerűbb váltón, a Coinbase-en is lehet stakelni az ADA-t, amiért cserébe kamatot kapsz. Az ADA stakelés éves becsült hozama 3,75% és minden 5-7 napon jóváírják a számládon.

Piaci zanza

Pár hónappal ezelőtt még a kriptopénzek és a bányászat teljes tiltásáról olvashattunk az oroszországi hírek között, azóta viszont nagyot fordult a világ. Az Orosz Föderáció Központi Bankja csütörtökön kriptopénzek váltására és kiadására feljogosító licenszet adott az európai piacait elveszítő Sberbanknak.

A Terra Luna vezetője egy hétvégi interjúban szóban is megerősítette azt a néhány hete már terjedő hírt, miszerint a stabil coin startup 3 milliárd dollár értékű bitcoin vásárlásra készül. Ennek részleteit a következő napokban hozzák nyilvánosságra. Egyes elemzők abban reménykednek, hogy ez lökést adhat majd a bitcoinnak is, ami január eleje óta a 33 000 és 46 000 dollár közötti sávban ingadozik.

A tavalyi évben a bitcoin bányász cégek részvényei messze jobban teljesítettek, mint maga a bitcoin. A 2021-es beszámolók szerint a bányász cégek többsége növelni tudta bitcoin állományát és hashrátáját, valamint telephelyeinek és bányászgépeinek számát is. A Hut 8 Mining Corp. (HUT) 2018 óta Észak-Amerika egyik legnagyobb digitális eszközbányásza közzétette 2021-es működési- és pénzügyi eredményeit. 

Az ukrajnai háború kezdete óta nem csak a kriptós közösségben, de a szabályozók berkein belül is felmerült a szankciók kriptopénzekkel történő kikerülésének kérdése. Azokkal ugyanis lehetőség nyílik a hagyományos pénzügyi infrastruktúrán kívül tranzaktálni. Így szankcionált egyének és vállalatok számára kiskaput jelenthet kriptopénzeket használni.

A legnagyobb ausztrál kereskedelmi bank a Commonwealth Bank, jelentős kriptoaktivitást tapasztalt az alkalmazásában azóta, hogy tavaly novemberben lehetővé tette a felhasználók számára a digitális eszközök vásárlását és eladását.

Csak a második, vagy harmadik negyedévben kerülhet sor az eredetileg március 15-20. közöttre tervezett, Salvador által jegyzett állami bitcoin kötvényének kibocsátására. Az állampapírból várt egymilliárd dolláros bevétel felét egy város alapjainak letételére, a másikat bitcoin vásárlásra fordítaná az ország.

Naponta 125 millió dollár értékű bitcoint vásárol a Terra

Az ExxonMobil több országra is kiterjesztené azt az Egyesült Államokban már egy éve sikeresen futó projektjét, ami a kőolaj bányászat során felszínre törő felesleges földgázt bitcoin bányagépek működtetésére használja fel. A cég terveiről a Bloomberg adott hírt.

Amíg a Bitcoin árfolyama már tíz napja felfelé vette az irányt, új bikás jelek láthatóak a makró adatokon. Az outflow, vagyis a kriptotőzsdékről kiutalt bitcoinok száma újra megnőtt. 15 nap alatt 61 ezer bitcoint utaltak ki a tőzsdékről a Glassnode adatai szerint. Dollárban ez nagyjából 2,6 milliárdot takar.

BREAKING: Oroszország bitcoint is elfogadna a földgázért. Csütörtök kora délutáni órákban tették közzé azt a felvételt, amin az orosz állami energetikai bizottság elnöke ad tájékoztatást az energiapiac helyzetéről, illetve hogy a nyugati szankciók miként érinthetik majd az orosz gazdaságot.

Korábban már írtunk róla, hogy a Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) kötelezi a bitcoin automaták üzemeltetőit, hogy azonnal állítsák le a gépeiket. Ellenkező esetben jogi eszközökkel fog fellépni a Felügyelet. Pár napja az is kiderült, hogy kevesebb, mint egy hét alatt tizenhat kriptotársaság kényszerülhet bezárásra az Egyesült Királyságban.

Kérdezd kriptós adószakértőinket! Indul a kiscsoportos adótanácsadásunk

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Malajzia törvényes fizetőeszköznek tekinti a bitcoint… 
  • Honduras elnöke: Nem engedhetjük meg, hogy Salvador legyen az egyetlen ország, amely megmenekül a dollárhegemóniától… 
  • A Crypto.com a 2022-es labdarúgó világbajnokság hivatalos szponzora lesz… 
  • Oklahoma szenátora: A bányászat egy “növekvő” iparág “nem fog megszűnni egyhamar”… 
  • RIOT Blockchain épülő telephelye Texas-ban… 
  • 11 napon belül ki fogják bányászni a 19 milliomodik bitcoint… 
  • A Luna Foundation közel 6000 bitcoin vásárlását igazolta vissza 250 millió dollár értékben az UST stabil coin támogatására… 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img