Bányásznak állt az egyik vezető ASIC gyártó

spot_img

Bitcoin bányász tevékenységet indít a Canaan az Egyesült Államokban. A vállalat nemrég kezdte el a bányászatot Kazahsztánban kísérleti jelleggel, ahol több mint 10000 bányászt telepített eddig. A 2022 első negyedévében a vállalat 213 millió dollár bevételt ért el és közel 167 BTC-t birtokolt. 

Nangeng Zhang, a Canaan elnök-vezérigazgatója kifejtette a kísérleti telephely indításánál, hogy a saját részre történő bitcoin bányászat további bevételi forrásokat teremthet a cég számára.

“Úgy véljük, hogy a saját üzemeltetésű bitcoin bányászati üzletágunk javítani fogja pénzügyi teljesítményünket, valamint bővíteni üzleti- és ügyfélkörünket” – mondta Zhang a bejelentés idején.

“A kazahsztáni bányászat jól megy, nagyobb növekedési ütemre számítunk, mint amit előzetesen számoltunk. Hamarosan más országokban is találkozni fognak bányászgépeinkkel” – mondta Edward Lu, a Canaan egyik vezető alelnöke a Forkast jelentése szerint.

Májusban a kínai ASIC gyártó felkerült az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által ellenőrzött listára az Egyesült Államok és Kína között fennálló viták miatt. A SEC arra hivatkozott, hogy a vállalat olyan könyvvizsgálót alkalmazott, amelyet a szabályozó hatóság nem tudott kivizsgálni.

A vádakra reagálva a Canaan kijelentette, hogy “továbbra is betartja a rá vonatkozó törvényeket és előírásokat Kínában és az Egyesült Államokban egyaránt, a jövőben is arra törekszik, hogy megtartsa tőzsdei státuszát a Nasdaq-on”.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Az Intel csatlakozni fog a bitcoin bányász iparághoz?

/canaan, bitcoin magazine, sec, prnewswire, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img