Teljes körű engedélyt kapott Dubajban az FTX

spot_img

Ha Latin-Amerika a kriptoipar motorja, Észak-Amerika a bitcoin bányászat mekkája, akkor hamarosan a Közel-Kelet válhat a kriptovaluták központjává. Számos kripto startup cég, digitális letétkezelő és bank, kriptotőzsde vetette már meg lábát az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban. 

Legutóbb a japán bankóriás a Nomura Bank jelentette be, hogy leányvállalatán keresztül intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatásokat fog nyújtani Dubajban a Ledgerrel és a CoinShares-el közösen. A napokban pedig az FTX hozta nyilvánosságra, hogy Dubajban építi fel székhelyét és leányvállalatán keresztül bitcoin és kriptovaluta tőzsdei, valamint elszámolóházi szolgáltatásokat nyújthat. A hírt a Reuters is megerősítette.

Elszámolóház: az elszámolóház vagy klíringház egy olyan intézmény, amely pénzpiacokon jelenlévő vevők, illetve eladók számára nyújt közvetítői szolgáltatásokat. Például a Budapesti Értéktőzsde esetén az elszámolóház szerepét a KELER KSZF Zrt. látja el.

Kezdetben a tőzsde kizárólag intézményi befektetőknek kínál majd szolgáltatásokat Dubajban, ami egy digitális eszközpiac működtetéséből, letétkezelési szolgáltatásokból, valamint bitcoin és egyéb kriptovaluták kereskedési szolgáltatásaiból fog állni. Mindemellett hozzáférést kínál majd a származtatott ügyletek piacához is.

“Az engedélyünk a lakossági ügyfelekre is kiterjed, azonban ez egy fokozatos bővítésnek az egyik lépcsőfoka lesz, amit a Virtuális Eszközöket Szabályozó Hatóság (Dubaj ágazati szabályozó hatósága) által meghatározott iránymutatásán keresztül fog történni – mondta Balsam Danhach, az FTX Közel-Kelet és Észak-Afrikai vezetője.

A Dubajban kínált kriptopénz szolgáltatásokat az FTX Exchange FZE, az FTX európai és közel-keleti részlegének leányvállalata kínálja majd.

Még márciusban megkapta az ideiglenes engedélyt az FTX, mivel a vállalat beleegyezett, hogy végül Dubajban hozza létre regionális központját. A múlt hét elején a Komainu, a japán bankóriás Nomura leányvállalata is megkapta ugyanazt az ideiglenes engedélyt. A cég szintén Dubajban épít központot, mivel a régió továbbra is azon dolgozik, hogy a digitális eszközök központjává váljon.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Japán intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatások Dubaiban

/FTX, bitcoin magazine, reuters, prnewswire, ultcoin365/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img