Megmenekülhet a Core Scientific

spot_img

Október végén számoltunk be arról, hogy a Core Scientific (CORZ) készpénztartaléka 2022 végére vagy még hamarabb elfogyhat és kénytelen lesz csődöt jelenteni. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott jelentésében pedig azt is közölte, hogy 2022. október 26-án mindennemű pénzügyi tranzakciót leállítottak, beleértve a hitelek törlesztését is.

Néhány napra rá az Argo Blockchain (ARBK), az Egyesült Királyságban bejegyzett bitcoinbányász jelentette be, hogy a közeljövőben valószínűleg negatív cash flow-val nézhet szembe. Ráadásul a múlt héten, egy tévesen kiküldött dokumentum szerint, a piaci szereplők a bányász csődbejelentését várták.

Úgy néz ki, hogy a Core Scientific megmentője a hitelezője lesz, mivel a két vállalat igyekszik átstrukturálni az adósság kezelését és ebben mindkét fél partner. A B Riley kijelentette, hogy 72 millió dollárt kíván kölcsönadni a bajba jutott, tőzsdén jegyzett bányásznak. A CORZ-nak jelenleg 42 millió dolláros hitele van a B Riley-nél és a jelenlegi 72 millió dolláros ajánlat már jóval “kedvezőbb feltételekkel” rendelkezik, mint az előző. A hitelező közleményében ezt írta:

“Úgy véljük, hogy érdemi előrelépés történt a helyzettel kapcsolatban. Proaktívan dolgoztunk a megoldáson.”

A hitelező levelében azt is kifejti, hogy a bányász korábbi hitelei “akkor jöttek létre, amikor a bitcoin ára lényegesen magasabb volt, mint ma, és a bányászgépek elméleti megtérülési ideje is lényegesen gyorsabb volt. Ezek az adósságok egy agresszív, rosszul átgondolt stratégia részeként keletkeztek mindkét fél részéről.

Kimondatlanul, de a két bányász jelenlegi helyzete nagy valószínűséggel a Celsius miatt kialakult helyzetnek is köszönhető. Az egykori kriptohitelező óriás az egyik legnagyobb hosting megrendelője volt még pár hónappal ezelőtt a két bányásznak. A Celsius jelenlegi közüzemi tartozása a CORZ felé közel 6 millió dollár. (A Celsius bitcoin bányászattal kapcsolatos történéseiről itt írtunk.)

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Csőd szélén táncol a Core Scientific

/bitcoin magazine, core scientific, argo blockchain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img