A Binance.us eltávolítja kínálatából a Tron-t (TRX)

spot_img

A Binance.us a hajnali órákban jelentette be, hogy eltávolítja kínálatából a Tron-t (TRX). A döntés mögött az állhat, hogy a kriptovaluta alapítója, Justin Sun ellen két héttel ezelőtt eljárás indult az Egyesült Államokban. A delistázás csak a váltó amerikai oldalát, a Binance.us-t érinti, de a befektetési aktivitás tekintetében legfontosabbnak tartott piac elvesztése így is érzékenyen érintheti a TRX-et.

A kivezetési folyamat április 18-án fog lezárulni, ezt követően az Egyesült Államokban már nem lehet majd kereskedni a TRX-el. Bár a Binance.us mellett a helyi Kraken is rendelkezik TRX kereskedési párral, annak napi egymillió dolláros forgalma eltörpül a Binance.us 54 milliós volumene mellett.

A Tron a 2017-es bika piac során a semmiből érkezve, alig egy hónap alatt vált a kriptopiac egyik ismert szereplőjévé. A token árfolyama akkor 4 hét alatt több mint 160-szoros növekedést ért el, amivel be is került a 10 legnagyobb kriptovaluta közé.

A Tron grafikonja 2017 decemberében (balra) és az azóta eltelt időben (jobbra)

A viharos siker elsősorban Justin Sunnak, a Tron alapítójának volt köszönhető, aki nagyon jól értett a marketinghez, és újabb és újabb ígérettekkel csábította magához a befektetőket. Bár a módszerei miatt később a piac egyik legmegosztóbb személyisége lett, a Tron életben maradt, és jelenleg is a 16. helyet foglalja el a Coinmarketcap ranglistáján.

Bár a 2017-es csúcsot azóta sem sikerült megdönteni, a TRX egyike volt a tavalyi év jobban teljesítő kriptóinak.

Tron (balra), a teljes kriptopiac átlagos teljesítménye (jobbra)

A jó teljesítmény nem az árfolyamban elért növekedésben tükröződött, hanem hogy a kriptók 90%-val ellentétben a Tron soha nem zuhant be a 2021-es nagy nyári korrekció árfolyamszintje alá, a piaci nehézségek ellenére képes volt stabilan efölött maradni. Kérdés, hogy a legnagyobb amerikai tőzsdéről való kivezetés után is képes lesz-e megtartani a pozícióját? A token árfolyama 6%-os eséssel reagált a Binance bejelentésére.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img