Digitális 200 forintos az MNB privát blokkláncán

spot_img

A Magyar Nemzeti Bank Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából kibocsátott több emlékérmét is, köztük a 30000 Ft-os ezüst és 7500 Ft-os színesfém emlékérméket, valamint egyidejűleg a 200 Ft-os forgalmi érme emlékváltozatát is. Kapva kaptunk az alkalmon és rendeltünk a 200 forintos forgalmi érme emlékváltozatából kettőt, hogy egyből regisztrálhassuk az érméket az MNB privát blokkláncán.

A kibocsátásra került 200 forintos forgalmi érme emlékváltozat névértékes oldala egyébként megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 200 forintos érme címletoldalával, a tematikus oldalon azonban a megszokott Lánchíd-ábrázolás helyett Barabás Miklós Petőfi Sándort ábrázoló portréjának rasztertechnikával megjelenített modern ábrázolása látható. Az érme tematikai oldalát Szilos András iparművész tervezte. 

A bicentenárium alkalmából megjelent 200 forintos forgalmi érme emlékváltozata 1 millió példányban fog készülni. Az 1 millió példányszámos keretből a gyártás első napján 12000 darab került elkülönítésre, amelyet első napi (normál verdefényes) veretként sorszámozott díszcsomagolásban értékesítenek. Ebből nekünk az 1414-es és az 1415-ös sorszámú darabokat sikerült megszerezni. 

A szerda reggeli vásárlástól (2023. április 12.) kezdődően a forgalmi emlékérme változatot már pénteken kézbe vehettük. A kifogástalan állapotban megérkező csomag kibontása után hiánytalanul érkezett meg a rendelés. Az első napi veret egy különleges sorszámozott díszcsomagolásban kap helyet. A díszcsomagolás belseje tartalmazza magát az érmét egy műanyag érmetartóban és az érme technikai adatait sorolja fel. Szép a színvilága, a csomagolás tapintása is kellemes, valamint egy pici mágnessel zárul, hogy ne nyíljon szét állandóan az ember kezében. (Talán magát az érmét rakhatták volna egy hermetikusan lezárt műanyag tartóba, ha már limitált emlékérméről van szó, az esetleges véletlen sérülések és az ujjlenyomatok miatt.)

Kapcsolódó cikkünk:

A díszcsomagolás hátoldalán a sorszámon kívül egy egyedi QR-kódot tartalmazó matrica került elhelyezésre. Az MNB Pénzmúzeum mobilapplikációjával ez a QR-kód beolvasható és így a díszcsomagolt első napi veret érmét digitálisan regisztrálhatod az MNB privát blokkláncán. Az új technológiának köszönhetően az érme életútja az első regisztrálástól kezdve visszakövethető lesz a mobilapplikáción belül. (Itt jegyeznénk meg, hogy a Pénzmúzeum oldalán nem találtunk direkt hivatalos mobilapplikáció letöltési linket.)

Tanulj a kripto opciók kereskedéséről az OpcióGuruval és a Kripto Akadémiával. Készülj fel velünk, nézd meg mit tud a Kripto Opció Start oktatóanyagunk.

A regisztrálás gyorsan meg is történt, viszont a QR-kód beszkennelése után nem a mi sorszámainkkal (1414 és 1415) jelentek meg a digitális 200 forintosok, hanem mindkét esetben az 500-as sorszámmal. Ez lehet rendszerhiba vagy sem, de úgy lenne értelme a regisztációnak, ha a kapott sorszám jelenne meg a privát blokkláncon. Az így beszkennelt digitális érméket tovább is adhatod, ha esetleg megválnál tőlük, az eladási eseményt, pedig rögzíteni lehet az applikációban. 

 

Az appban amúgy lehetőség van NFT-ket is gyűjteni különböző kvízjátékok során. Maga az app egyszerű és átlátható, tele van oktató anyagokkal, bátran használjátok. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Magyar Nemzeti Bank kriptopénz stratégiája – ma este a Discordon!

/mnb, pénzmúzeum/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img