Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance.US

A Binance.us a szerda hajnali órákban jelentette be, hogy eltávolítja kínálatából a Tron-t (TRX). A döntés mögött az állhat, hogy a kriptovaluta alapítója, Justin Sun ellen két héttel ezelőtt eljárás indult az Egyesült Államokban. A delistázás csak a váltó amerikai oldalát, a Binance.us-t érinti, de a befektetési aktivitás tekintetében legfontosabbnak tartott piac elvesztése így is érzékenyen érintheti a TRX-et.

Coinbase

  • A nemzetközi sajtó a Coinbase vezérigazgatójának egy tweet válaszától zeng. Brian Armstrong egy április 8-i tweetben utalt rá, hogy integrálni fogja a tőzsde a Bitcoin Lightning megoldást. Armstrong nem adott további információt arról, hogy ez az integráció mikor fog megtörténni. 
  • Az Ethereum végrehajtotta a várva várt Shapella upgradet, megnyitva ezzel az utat a 2020 vége óta a hálózaton zárolva stakelt 18 millió ETH kivonása előtt.

Ethereum

Nem sokkal szerda éjfél után állt élesbe az Ethereum régóta várt fejlesztése, ami lehetővé teszi a stakingben tartott tokenek szabad felhasználását.

SushiSwap

A SushiSwap – amely az elmúlt hétvégén egy hackertámadást áldozata lett – közzétett egy tervet arról, hogyan fogja visszaadni az összes érintett felhasználó pénzét.

FTX

Az FTX vezető ügyvédje szerint elképzelhető, hogy újraind az FTX. Andy Dietrich ezt egy szerdai bírósági ülésen mondta el, bár mint hozzátette, ez csak egy a jelenleg vizsgált forgatókönyvek közül. A visszatérésre az adna lehetőséget, hogy a tőzsde pénzügyeit feltáró szerveknek az elmúlt hónapokban jelentős, korábban elveszettnek hitt tőkét sikerült visszaszerezniük.

Twitter

Mától kezdve új funkcióval bővül a Twitter. Ezentúl részvényeket és kriptopénzeket is tudnak vásárolni és eladni az alkalmazás felhasználói, valamint árfolyam grafikonokat és a hozzájuk kapcsolódó információkat nézhetnek meg.

Piaci zanza

A kriptoiparral szemben tanúsított jelenlegi élhetetlen kormányzati szintű szabályozói joggyakorlat lassan beszivárog az állami szabályozói szintre is. Igaz, állami szinten, az elmúlt hónapokban sorra jelentették be a kriptobarát törvényjavaslatokat, míg a kormányzat részéről eddig elutasítást, követelést és azonnali szigorú szankciós intézkedéseket tapasztalhatott meg az iparág.

Az arkansasi szenátus és a képviselőház történelmi jelentőségű összhangban, egyöntetűen megszavazta a “Right to Mine” elnevezésű, a kriptobányászok jogait védő törvényjavaslatot. A javaslat az állam kormányzójának aláírására vár.

Lejárató cikket írt a bitcoinbányászatról a The New York Times

A Bitfinex el salvadori leányvállalata lett a világ első nemzetközi kriptotőzsdéje, amelyik engedélyt kapott, mint digitális eszközszolgáltató El Salvadorban, az ország új digitális eszközkibocsátási törvénye (Ley de Emisión de Activos Digitales) alapján.

A legnagyobb hagyományos piaci szereplők, köztük a T.Rowe Price, a WisdomTree és a Wellington Management csatlakoztak az Avalanche alhálózatához, hogy blokklánc alapú devizaügyleteket teszteljenek – derült ki az Avalanche csapat közleményéből. Az új alhálózat neve “Spruce”, és az Avalanche Evergreen Subnet ökoszisztémájának a része.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img