A Londoni Értéktőzsde is nyit a kriptopiac felé

spot_img

A Londoni Értéktőzsde (LSE) tett egy lépést a kriptopiac felé. A világ egyik legnagyobb börzéje elszámolói (clearinghouse) tevékenységet fog végezni a határidős és opciós bitcoin piacokon.

Az elszámolóházak a hagyományos pénzpiacok fontos szereplői. Ők biztosítják, hogy a tőzsdei platformokon megkötött ügyletek a valóságban is végrehajtásra kerüljenek és elvégzik az ezekkel kapcsolatos háttérfeledatokat (kezelik és begyűjtik az ehhez szükséges letéti pénzeket, rögzítik és jelentik a lezárt pozíciókat, stb.).

A tőzsde elsőként egy Nagy Britanniában bejegyzett és intézményes kereskedők számára létrehozott platformon (GFO-X) végzi majd ezt a tevékenységet, amit a gyakorlatban egy francia leányvállalata, az LCH fog lebonyolítani. Az LCH a világ legnagyobb elszámolóháza.

Az elmúlt hónapokban más európai tőzsdék is bejelentették, hogy nyitást terveznek az ágazat felé. Németország második legnagyobb tőzsdéje, a Stuttgarti Tőzsde például épp márciusban kapta meg a kriptopénzek letéti kezeléséhez szükséges hatósági (BaFin) licenszeket.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img