A bitcoin helyzete továbbra is kedvező

spot_img

A bitcoin árfolyama a múlt héten is tovább folytatta az emelkedést és a hétfői 28 000 dolláros árfolyamról péntekre egészen 31 000 dollárig emelkedett.

A hétvégi oldalazást hétfő hajnalban egy ~1000 dolláros visszaesés követte,
ám az elmúlt hetek viselkedése alapján ez még nem ad különösebb okot az aggodalomra.

A BTC az elmúlt hónap során minden emelkedés után beállított egy lokális mélypontot, amit később egy rövid ijesztgetés erejéig visszatesztelt. Ha erre ismét sor kerülne, akkor a 29 000 dolláros sáv alsóbb régióiba is visszaeshetnénk anélkül, hogy ez különösebb változást mutatna az eddig megszokott viselkedésben.

A nagy képet tekintve továbbra is ugyanannál a határvonalnál járunk, amit 2019-ben a 6000 dolláros fal jelentett, a 30 000-es sáv sikeres leküzdése így még bőven adhatna teret a további növekedésre.

A felső képen a 2019-es áttörés, az alsón a jelenlegi helyzet látható

A bitcoin helyzetét erősítheti, ha az arany (balra lent) képes lesz a rekord árfolyamának megdöntésére. Ettől jelenleg egy 3.5%-os emelkedés választja el. Bár a két héttel ezelőtti kísérlet még nem érte el a kitűzött célt, a múlt heti konszolidáció után a bikák most egy újabb esélyt kaphatnak a támadásra. Az árfolyam márciusban közel 8%-ot emelkedett, így nem tűnik lehetetlennek, hogy akár ebben a hónapban új magasságokat érjünk el.

Mindeközben a bitcoinnal és arannyal gyakran ellentétes pályán mozgó, a dollár erősségét mutató index (jobbra) is gyengélkedik és lefelé trendel. Ha folytatja ezt a pályát a jelenlegi 101.7-es szintről a korábban erősnek mutatkozó 99-es régióig is visszaeshet, mielőtt újra erőt mutatna. Ez kedvező lehet a kripto és hagyományos piacok számára is.

A PrimeXBT demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával kipróbálhatod a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

464%-os nyereséget ért el márciusban a PrimeXBT legjobb másolható kereskedője

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img