Kennedy: 14 bitcoint vásárolt az amerikai elnökjelölt

spot_img

14 bitcoint vásárolt a jövőre esedékes amerikai elnökválasztáson való indulásért kampányoló ifjabb Robert Kennedy. A politikus erről egy tegnap készült interjúban nyilatkozott.

A megosztó kijelentéseiről ismert Kennedyről már régóta tudni lehet, hogy szimpatizál a kriptovalutával. Kampánya során a BTC-ben érkező adományokat is szívesen fogadja és az ágazat legalizálásának fontosságáról is többször nyilatkozott, aminek kapcsán előadóként meghívást kapott a májusi Bitcoin Miami konferenciára is, ami a legnagyobb évente megrendezésre kerülő globális Bitcoin rendezvény.

Mint tegnap elmondta, a Bitcoin Miamin való fellépése után több kritikát kapott, amiért “ezt a veszélyes bitcoint népszerűsíti”, miközben ő maga nem rendelkezik vele. Ekkor határozott úgy, hogy nem akar bort inni és vizet prédikálni, hanem vásárol, méghozzá 14 darabot, kettőt-kettőt mindegyik (összesen 7) gyermekének.

Az erre szánt pénz egy szintén Kennedy nevéhez köthető nagyobb ügy honoráriumából származik. Az ügyvédként dolgozó elnökjelölt egyike volt annak a 4 tagú jogászcsapatnak, ami 289 millió dolláros kártérítést perelt ki a Monsanto mezőgazdasági vegyszereket gyártó nagyvállalattól, amiért annak Roundup nevű terméke valószínűleg rákos megbetegedést idézett elő ügyfelüknél.

Kennedy a múlt héten tette kampánya egyik témájává a bitcoint, amit egyebek mellett adómentes befektetési eszközzé is tenne, ha megválasztják az ország vezetőjének.

Bár nem vagyunk jogi szakértők, nem tartjuk kizártnak, hogy ezen törekvése és a most bejelentett bitcoin vásárlása később felveti majd az összeférhetetlenség gyanúját, hiszen Kennedy családja mostantól anyagilag is érdekelt lett a bitcoint kedvezően érintő törvényi intézkedések meghozatalában. Bár a család 50 millió dollárosra becsült vagyonát rövid távon aligha fogja érdemben befolyásolni a ~210 000 dollár értékű bitcoin vásárlás, papíron vagy elvi alapon mégis könnyű lesz rájuk sütni ezt a bélyeget.

Az viszont továbbra is nagy szónak számít, hogy a bitcoin immár vitathatatlanul egy amerikai választási kampány témája lett. A demokrata színekben való indulásért versengő Kennedy egyes felmérések szerint a saját politikai oldalán 20% körüli támogatással rendelkezik.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Csak a Kripto Akadémián: GoPro 11 Hero kamerát nyerhetsz, ha befizetsz a Bybitre

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img