Új üzleti területre fókuszálnak a bitcoinbányászok

spot_img

A bitcoinbányászok új üzleti területek felé mozdulnak el, de a legtöbbjük nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) szolgáltatásokat nyújtanak a gyorsan növekvő mesterséges intelligencia (AI) piac számára, hogy csökkentsék a bitcointól való függőségüket – írja a CoinDesk. Az új beruházások költségeit részben az elmúlt negyedévekben értékesített bitcoinból finanszírozták.

Néhány bitcoin bányász vállalat ráadásul átnevezte magát, hogy tükrözze a működésbeli diverzifikációt: a Hive Blockchain Technologies (HIVE) Hive Digital Technologies lett, a Riot Blockchain, pedig Riot Platforms-ra (RIOT) változtatta a nevét.

A Hive egykori ethereum bányász ​​létesítménye Bodenben, Svédországban, amely jelenleg HPC szolgáltatásokat nyújt (forrás: Hive) 

Nem csak a bitcoinbányászok keresnek új bevételi forrásokat. A korábbi ethereum bányászok is kínálnak HPC szolgáltatásokat az Ethereum Merge óta, mivel az ether bányászatához használt GPU-k “elvesztették bányász hasznosságukat”.

A folyamatos AI őrület arra kényszerítette a befektető óriásokat is, hogy különböző beruházásokat eszközöljenek az AI fejlesztésekbe, mivel előzetes becslések szerint  a mesterséges intelligencia számára szükséges adatközponti terület iránti kereslet 2028-ra 76 milliárd dollárra fog nőni. Néhány hónappal ezelőtt az Applied Digital adott ki egy AI orientált felhőszolgáltatást. Hasonlóképpen, az ausztrál székhelyű Iris Energy is bejelentette, hogy HPC szolgáltatásokat kíván nyújtani. 

“Mivel az AI iparág továbbra is példátlan mértékben növekszik, ennek eredményeként rendkívüli keresleti nyomásnak vagyunk kitéve új felhőszolgáltatásunk iránt” – írta az Applied Digital júniusi sajtóközleményében.

A bányász cégek HPC szolgáltatás felé való átállásának egyik fő tényezője a megnövekedett jövedelmezőség. Több bányász is végzett béta teszteket úgy, hogy HPC szolgáltatásokat kínált a bányászfarmok egy részével. A tesztek eredményei azt mutatják, hogy a HPC szolgáltatások AI cégek számára jövedelmezőbbnek tűnik, mint maga a bitcoinbányászat. A másik tényező, pedig a 2022-es kripto tél volt, amely a bevételi források diverzifikálásának szükségességét váltotta ki. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Negyedéves bitcoinbányász jelentések

/cryptopotato, coindesk, cryptonews, tokenhell, riot, hive, iris energy, applied digital, watcher guru/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img