A második fake pump

spot_img

Kis túlzással, de a bitcoin árfolyama egy héten belül másodszor is egy hamis híreknek köszönhetően kezdett emelkedni.

Tegnap éjszaka több nagy híroldal is közölte, hogy a BlackRock Bitcoin ETF neve felbukkant a Nasdaq-on kereskedhető eszközök elszámolását végző DTCC adatbázisában. A hírre a BTC árfolyama 2 perc alatt közel 4000 dollárral emelkedett.

A keddi nap folyamán aztán eltűnt, majd ismét megjelent a kérdéses ETF bejegyzés az adatbázisban, később pedig a DTCC szóvivője közölte, hogy valójában már augusztusban felvették a listájukra a bitcoin ETF nevét, de azt csak most vették észre a sajtó képviselői. Ez az eljárás és az előzetes listázás szerinte megszokottnak tekinthető az elfogadásra váró ETF-ek esetében, ezért nem érdemes túl sokat belegondolni.

A nagy roham ezzel megtorpant, a bikák és a medvék így újból lebírkózhatják, hogy ki vegye át az irányítást. Az árfolyam szerda reggel 34 000 dollár környékén ingadozott.

Az elmúlt hetet a fentiek ellenére egyértelműen a bikák uralták, akik között egyre nagyobb számban találhatók meg az intézményes kereskedők.

Egy tegnap publikált elemzés szerint a CME, vagyis a chicagói árutőzsde határidős bitcoin piaca lassan már annyi (több mint 100 000 bitcoin értékének megfelelő) nyitott pozícióval (Open Interest) rendelkezik mint a legnagyobb kripto tőzsdének számító Binance, vagyis a hagyományos piaci szereplők befolyása egyre jobban kezdi éreztetni hatását a kripto piacon. A jelenlegi trend alapján az sem tűnik elképzelhetetlennek, hogy más piaci ágazatokhoz hasonlóan nemsokára itt is ők kerülnek majd többsége a jelenleg még túlsúlyban lévő hétköznapi kiskereskedőkkel szemben.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img