Így látja Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója a 2024-es évet

spot_img

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjújában osztotta meg álláspontját a jelenlegi gazdasági helyzetről, a piaci trendekről, a kriptovalutákról és egy kicsit előre tekintett a 2024-es évbe. 

Gazdasági kilátások és piaci trendek

Novogratz jelentős gazdasági lassulásra számít 2024 első negyedévében, amit a Federal Reserve kamatcsökkentése fog kiváltani 2024 első negyedév végén vagy a második negyedév elején. Kiemelte a piac bizonytalanságát, különös tekintettel a kamatcsökkentések mértékét, ami akár pozitívan is befolyásolhatja a hozamgörbét.

Novogratz kifejtette, hogy még mindig dollár párti, de előnyben részesíti az eurót és más nagyobb valutákat, valamint továbbra is rövid távú pozíciót tart fenn kínai valutában. Aranyban és az ezüstben is lát potenciált, különösen akkor, ha a Federal Reserve abbahagyja a kamatemelést és elkezdi csökkenteni a kamatokat.

Kriptovaluta és blokklánc ipar

A kriptoiparról nyilatkozva Novogratz úgy gondolja, hogy a Binance.US és az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma közötti közelmúltbeli egyezség pozitív fejlemény mind a Binance, mind a tágabb értelemben vett kriptoipar számára, csökkentve a Binance kezelésével kapcsolatos kockázatokat és aggodalmakat. Novogratz úgy véli, hogy az iparág tisztább és stabilabb lett a 2022-es összeomlást követően, és sok rossz szereplő kiesett.

Továbbra is optimista a Bitcoin jövőjét illetően, különösen az Egyesült Államokban 2024-ben induló spot ETF előrejelzése miatt. Novogratz jelentős tőkebeáramlást jósol bitcoinba, ami potenciálisan magasabbra tolhatja az árakat, különösen a Fed kamatcsökkentési ciklusának összefüggésében.

Kapcsolódó cikkünk:

2024-es amerikai elnökválasztás

A 2024-es amerikai elnökválasztással kapcsolatban Novogratz szívesen látna egy generációváltást és nem hajlandó támogatni a boomer generáció jelöltjeit. Nyitott a kétpárti jelöltek felé, és különösen érdeklődik azok iránt, akik eltérnek a jelenlegi politikai színtértől. Novogratz megemlített néhány jelöltet, akiket szívesen támogatna: Chris Christie, Nikki Haley és Neil Phillips. Hangsúlyozta, hogy el kell távolodni az olyan megosztó alakoktól, mint Donald Trump és Joe Biden.

Végső gondolatok

Novogratz az interjút a Bitcoin ETF bitcoin piacra gyakorolt ​​lehetséges hatásának megvitatásával zárta. Jelentős, az első évben akár 10 milliárd dolláros befektetésre számít, ami befolyásolhatja a bitcoin árfolyamát. Ez a fejlemény Novogratz szerint sorsfordító pillanatot jelentene a kriptoiparban, jelezve a bitcoin és potenciálisan más kriptovaluták iránti szélesebb körű elfogadottságot és intézményi érdeklődést.

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bányásznak állt a Galaxy Digital

/cryptoglobe, bloomberg, market insider/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img