Kiterjedt kripto szabályozás lépett életbe Szingapúrban

spot_img

Szingapúr kiterjesztette a digitális eszközökre vonatkozó szabályozás hatókörét immár a kripto letétkezelésre és a kriptos átutalásokban részt vevő cégekre vonatkozóan is. A pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló törvény módosításai (PS Act) szakaszosan fognak hatályba lépni 2024. április 4-től kezdődően, a Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) kedden kiadott közleménye szerint. A módosítások célja, hogy “felhasználóvédelmi és pénzügyi stabilitással kapcsolatos követelményeket írjanak elő” a digitális fizetési token (DPT) szolgáltatók számára.

Szingapúr a világ digitális központja akar lenni, ennek érdekében mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb digitális eszközökkel foglalkozó vállalkozást vonzzon a térségbe. A városállam egy olyan szabályozási keretet is létrehozott, amely elősegíti az általuk kívánt innovációt, miközben védi a befektetőket és kezeli a kriptoipar szabályozásával kapcsolatos teeendőket.

A módosított rendeletek értelmében a digitális eszközök továbbításában vagy cseréjében (kripto tőzsdék, váltók) részt vevő szolgáltatók a törvény hatálya alá tartoznak, még akkor is, ha nem jutnak az érintett digitális eszközök birtokába. Emellett a határokon átnyúló átutalásokat végző cégek is az említett törvény hatálya alá fognak tartozni, függetlenül attól, hogy a pénzeszközök Szingapúrba érkeznek-e be vagy sem.

A MAS kijelentette, hogy ezek az intézkedések lehetővé teszik a hatóság számára, hogy “különböző követelményeket írjon elő a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemmel kapcsolatban“. A módosítások arra is felhatalmazzák a MAS-t, hogy felhasználóvédelmi és pénzügyi stabilitási követelményeket érvényesítsen a DPT szolgáltatókkal szemben.

Kapcsolódó cikkek:

A Bloomberg tudósítása szerint átmeneti intézkedéseket fognak biztosítani azoknak a cégeknek, amelyek jelenleg a PS törvény kiterjesztett hatálya alá tartozó tevékenységeket folytatnak. Ezeknek a vállalatoknak 30 napon belül értesíteniük kell a MAS-t (ideiglenesen folytathatják tevékenységüket) és 2024. április 4-től számított hat hónapon belül, pedig engedélykérelemhez kell folyamodniuk.  

Azok a vállalkozások, amelyek nem teljesítik ezeket a követelményeket, kötelesek lesznek beszüntetni tevékenységüket, amikor a módosítások hatályba lépnek. Az új szabályok olyan intézkedéseket is tartalmaznak, mint például az ügyfelek vagyonkezelői számlákon lévő eszközeinek elkülönítése, megfelelő nyilvántartások vezetése, valamint annak biztosítása, hogy hatékony rendszerek és ellenőrzések álljanak rendelkezésre az ügyfél vagyon integritásának és biztonságának védelme érdekében.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Pénzügyi hálózatok közötti átjárhatóságon dolgozik a Szingapúri Monetáris Hatóság

/cryptobriefing, coingape, mas/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img