Öt mutató a Bitcoin árfolyamhoz

spot_img

Összeszedtünk öt fontos makrogazdasági mutatót, amit érdemes szem előtt tartanunk amikor a Bitcoin – és ezáltal a kripto piac – árfolyamának további alakulását elemezzük.

Tegnapelőtt óta a Bitcoin ára olyan kulcsszintek körül mozog, ami kérdésessé teszi az árfolyam további alakulását hosszabb távon is. A piaci hangulat rendkívül gyorsan átcsapott félelembe, ahogy a tegnapi cikkünkben is írtuk.

Piaci kitekintés – merre tovább Bitcoin?

Összeszedtünk tehát öt olyan makrogazdasági mutatót, amelyek hatással lehetnek a Bitcoinra, és ezáltal a krpitopiacra, és szerintünk ennek emelkedéséhez fognak hozzájárulni.

1.: Úgy tűnik, hogy az amerikai 10 éves lejáratú kötvények hozama csúcs mintát formál, ami arra utal, hogy a kötvényhozamok csökkenni fognak. Ez bullish hatással lehet a kriptopiac esetében, a CoinBureau elemzője szerint pedig különösen az altcoinokra, azon belül is az ETH-re, mert szerinte ezek érzékenyebbek a hosszú távú kamatokra.

US Government 10 year bonds yield
Az amerikai 10 éves államkötvények hozamgörbéje

2.: Úgy tűnik, hogy a DXY (Dollar Strength Index – az Amerikai dollár erősségi mutatója) is csúcsmintát formál, ami arra utal, hogy az USD gyengülés előtt áll. Ez optimálisan hathat a kriptopiac, és úgy összességében az egyéb eszközök árfolyamára, mivel ezek általában fordítottan korrelálnak az USD-vel (erősebb USD = gyengébb piacok, mivel adott mennyiségű USD nagyobb vásárlóerővel bír).

DXY - Dollar strength index
Az US dollar erősségét jelző index

3.: A MOVE index is zuhanásban van, és újra tesztelheti az általa kialakított csökkenő csatorna alját. A MOVE index megmutatja, hogy a befektetők milyen volatilitásra számítanak a kötvénypiacon. Alacsonyabb volatilitás = nagyobb likviditás = bullish a kripto esetében.

Bond market option volatility estimate index
Az amerikai kötvénypiac becsült volatilitási indexe

4.: Az arany ára úgy tűnik, mintha rövid távon egy klasszikus blow-off top-ot ütött volna meg és 10%-os vagy még több egészséges korrekcióban lehet része. Feltételezve, hogy az arany ára a geopolitikai kockázat/eszkaláció mérőszáma, az alacsonyabb aranyárak = kevesebb geopolitikai bizonytalanság = magasabb kripto árfolyamok.

CFDs on Gold
Arany-USD grafikon 

5.: Az olajárak egy emelkedő csatornából törtek ki lefelé, ami arra utal, hogy hatalmas olajösszeomlás következhet. Feltételezve, hogy az olajárak a közel-keleti geopolitikai kockázat/eszkaláció mutatói (ami úgy tűnik, hogy így van), az alacsonyabb olajárak = kisebb a közel-keleti bizonytalanság = a kriptopiaci emelkedés.

Crude Oil chart
Olajár grafikon

Érdemes vigyázni azonban, mivel a túl gyenge olaj gyenge gazdaságot is jelezhet. Viszont ha ez az eshetőség állna elő, az kamatcsökkentést és fiskális stimulust jelentene, amely ismét a kockázatos eszközosztályok malmára hajtaná a vizet.

A fenti elemzés kizárólag a kriptopiac rövid távú kilátásaira vonatkozik.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img