Töretlen a Toncoin népszerűsége

spot_img

A The Open Network natív tokenje, a Toncoin (TON) idén jelentős figyelemre tett szert a befektetők körében. Ez a trend a jelenlegi piaci visszaesés ellenére is töretlenül tart.

Az elmúlt hónapban a TON közel 23%-os emelkedést ért el, amivel igyekszik visszahódítani a nemrégiben meghaladott 8 dolláros csúcsát. Ez a lendület a bálnák figyelmét is felkeltette, a népszerű kriptoelemző, Ali Martinez által megosztott legfrissebb adatok szerint ugyanis ezek az entitások csak az elmúlt héten több mint 45 millió TON-t halmoztak fel – melynek értéke körülbelül 346 millió dollár

Ez a trend növekvő optimizmusra vall a token befektetői körében, annak ellenére is, hogy a kriptopiac összességében gyengén teljesített – a Bitcoin árfolyama például csaknem 19%-ot csökkent júniusban.

A BlackRock vezérigazgatója nagyon bullish a Bitcoinnal kapcsolatban

A TON jelenleg a nyolcadik legnagyobb kriptoeszköz piaci kapitalizáció alapján, miután megelőzte a mémcoink atyjaként ismert Dogecoint (DOGE). A rally kiváltó okai többek közt a hálózati aktivitás és az adaptáció növekedése, valamint több Play-to-Earn játék megjelenése a Telegram közösségi médiaplatformon. 

A The Open Network protokoll új mérföldkőhöz érkezett, amikor az összes protokollon lekötött értéke (TVL) június 30-án meghaladta a 700 millió dollárt, köszönhetően az olyan blockchain-alapú játékoknak, mint például a Notcoin, Hamster Kombat és Yescoin. Ezek a játékok lassan a TON ökoszisztéma fontos részévé váltak, és felkeltették azok figyelmét, akik extra jövedelemre szeretnének szert tenni.

TON Total Value Locked
A TON-on lekötött összes eszköz értéke (TVL) | Forrás: DefiLama

A TON-on létező tárcák száma parabolikus növekedést mutatott az elmúlt egy évek során. Egy év alatt, majdnem 14x-esére nőtt az aktív tárcák száma.

TON active wallets
Egy év alatt majdnem 14x-esére nőtt a TON-on lévő aktív tárcák száma | Forrás: tonstat.com

Kazahsztán Pénzügyi Szolgáltatások és Szabályozó Bizottsága (AFSA) pedig jóváhagyta a TON kereskedelmét szabályozott tőzsdéken, miután egy audit megerősítette, hogy a token megfelel a szükséges listázási kritériumoknak. A TON-t több prominens centralizált tőzsde is listázta tehát az elmúlt évben, mint amilyenek például a ByBit, Crypto.com, KuKoin, Gate.io, stb. Ez ismét csak növelte az elérhetőségen túl a népszerűségét.

Telegram integráció

A TON egyik kiemelkedő tulajdonsága a Telegrammal való integrációja, amely nagy előnyt biztosít az eszköznek a közösségi chat alkalmazás infrastruktúrájának és felhasználói bázisának kihasználásával. Ez az együttműködés azonban kétélű fegyver.

A SlowMist – egy blokklánc-biztonsággal foglalkozó cég – alapítója, Yu Xian nemrégiben felhívta a figyelmet a TON-on növekvő adathalász támadásokra, amelyek főként Telegram csoportos beszélgetéseken keresztül terjednek. A csalók olyan megtévesztő taktikákat alkalmaznak, mint például az airdropok, hogy hozzáférjenek a felhasználók TON tárcáihoz, és el tudják lopni azok ott tárolt eszközeit. 

Természetesen nincs új a nap alatt, hasonló technikákkal évek óta követnek el bűncselekményeket az erre kvalifikált hackerek más közösségi média platformokon is.

Összegezve

A TONcoin tehát figyelemre méltó növekedést mutatott az elmúlt hónapokban, és jelentős befektetői/spekulálói érdeklődést keltett. A bálnák token akkumulációja és a Telegrammal való integráció nagyban hozzájárult a token népszerűségéhez, miközben a blokklánc-alapú játékok és különböző centralizált tőzsdékre listázás új lehetőségeket nyitott meg. 

Azonban mint minden egyéb platformon, a felhasználóknak itt is fokozottan óvatosnak kell lenniük az adathalász támadásokkal szemben. Valamint mielőtt potenciális befektetésként tekintene bárki a kriptoeszközre, érdemes figyelembe venni – több egyéb fontos tényező között – annak tokenomikáját.

A TON esetében például nagy red flag, hogy a max supplynak – tehát a teljes tokenmennyiségnek – nincs felső korlátja, végtelen számú TON coin létezhet.  A jelenlegi max supply-ból (5,108,397,521) összesen 2,460,051,531 van kint a piacon, mint circulating supply, ami a teljes kínálat kb 48%-a. Ez azt jelenti, hogy a maradék 52% eladói nyomásként lesz jelen a paicon, ami viszont véleményünk szerint nem vet jó fényt a jövőbeni növekedési kilátásokra.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

/CryptoPotato, DefiLama, CoinMarketCap, Tonstat/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img