Ben Cowen szerint a Bitcoin dominancia már sosem lesz 70%-on

spot_img

Benjamin Cowen, egy népszerű kriptoelemző arra számít, hogy a Bitcoin dominanciája 2024 decemberéig, legkésőbb szeptemberig, eléri a 60%-ot, de úgy véli, hogy soha többé nem tér vissza a 2020 decemberében elért 70%-os szintre.

Cowen téziseit – melyek meglehetősen pontosan prediktálták az idei ciklus eddigi történéseit – már több korábbi ckkben részleteztük. Az elemző augusztus 17-én, a David Lin Reportban adott interjújában kifejtette, hogy szerinte a Bitcoin dominanciája – ami a BTC piaci kapitalizációjának aránya a teljes kriptopiacon belül – nem fogja elérni a korábbi csúcsokat.

„Nem gondolom, hogy visszamegy a 70%-ra, az én célom a Bitcoin dominanciájára vonatkozóan 60%” – nyilatkozta az Into The Cryptoverse alapítója.

Mikor kezdődhet az altcoin szezon?

Miért nem fogja elérni a Bitcoin dominanciája a korábbi csúcsokat?

Cowen kifejtette, hogy a „nagy altcoin szezonok” alatt, mint amilyen a 2021-es is volt, a Bitcoin dominanciája hajlamos csökkenni, de „lassan” visszatér a korábbi szintekre a „lecsengés” után. Azonban ebben a ciklusban Cowen biztosabb abban, hogy még ha a Bitcoin el is éri piaci dominanciájának csúcsát, az már nem lesz olyan magas, mint a múltban.

„Úgy gondolom, van tér az Ethereum és sok más kriptovaluta számára is – tette hozzá.

Az elemző úgy véli, hogy a Bitcoin dominanciája egy végső lépést fog tenni a 60% felé, akár már szeptemberben, de legkésőbb decemberig.

Bitcoin dominance chart
A Bitcoin dominancia hamarosan elérheti azt a szintet, ahol elkezdődhet az altcoin szezon | Forrás: TradingView

Lehet hogy el is érte már a dominancia a csúcsot?

A kereskedők gyakran figyelik a Bitcoin dominanciájának lehetséges csúcspontját, hiszen ez jelzi azt, hogy ideje a Bitcoinjuk egy részét legalább altocinokba forgatni, mivel onnantól várhatóan az altok felül fogják teljesíteni a legnagyobb kriptovalutát.

A cikk írásának pillanatában a Bitcoin dominanciája 57,36%, ami 4,25%-os növekedést jelent július 18. óta a TradingView adatai szerint. Azonban egy Kaleo néven tevékenykedő, szintén népszerű kripto trader nemrég azt állította egy X posztban, hogy szerinte a Bitcoin dominanciája már elérte a csúcsot.

“Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy ez a Bitcoin dominancia ciklus csúcsa.

Nem egészen érte el a 60%-ot, amire számítottam – ami jó dolog, mert az fájdalmas lett volna.

Innentől kezdve az altok kezdenek újra teret nyerni a királlyal az élen (ETH). Az igazi alt szezon akkor kezdődik, amikor a BTC.D 50% alá törik.” – írta Kaleo.

Az altcoin szezon megkezdéséhez azonban ahogy korábban kifejtettük, először a Bitcoinnak kell áttörnie a korábbi all time high szintjét. Az mindenesetre bikás jel, hogy az Ethereum gázdíjak 5 éves mélyponton vannak, ami könnyen arra utalhat, hogy közel lehet az ETH/BTC bikás fordulat.

Miért más a helyzet ebben a ciklusban?

2020 decemberében a Bitcoin dominanciája elérte a 70,23%-ot, mielőtt ára körülbelül 220%-kal 61 283 dollárra emelkedett 2021 márciusára, mindössze négy hónap alatt.

Cowen megjegyezte, hogy a Bitcoin dominanciája „trükkösebb” 2024-ben, mint 2019-ben, amikor enyhén 71% fölé emelkedett, mivel akkoriban a stabilcoin piaci kapitalizációja lényegesen alacsonyabb volt.

Cowen azt javasolja, hogy a Bitcoin dominanciáját érdemes kombinálni a kripto stabilcoin, a Tether USDT dominanciájával, hogy ezáltal kiszámolhassuk a „biztonságos menekülő-kriptoeszköz dominanciát”.

Az augusztus 17-i interjúban kifejtette, hogy a kombinált arány körülbelül 63%, ami hasonló a 2019 júniusi szinthez, mielőtt az Egyesült Államok Szövetségi Tartaléka csökkentette volna a kamatlábakat.

A cikk írásakor pedig az USDT és a Bitcoin kombinált dominanciája 63,07%.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/CoinTelegraph, Benjamin Cowen, Kaleo/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img