Az Ethereum tranzakciós díjai csökkennek, ahogy az NFT boom megtorpanni látszik

spot_img

Felemás gondolatok fogalmazódnak meg az Ethereum alapú NFT-k támogatóiban, hiszen a gas fee-k csökkenésének hála, kvázi használhatóbb lett az Ethereum hálózat, amit pont az okozhatott, hogy kissé visszavett a növekedésből az NFT piac.

Az Ethereum használata egyre olcsóbb: ahogy az NFT boom közben kicsit fellélegez a piac, a tranzakciós díjak augusztus 28. óta nem látott szintre csökkennek. Az Etherscan szerint egy tranzakció átlagos költsége jelenleg 12,2 dollár. A legolcsóbb napokat pedig hétvégére teszik, ahogy látható a gas fee hőtérképen is:

Az egyes tranzakciókért fizetett díjak és a hálózat által elégetett Ethereum mennyisége a napszaktól függően változik; a táblázat szerint szeptember 10.-én az átlagos tranzakciós díj 29 dollár volt.

Ez drámai csökkenés a mindössze négy nappal ezelőtti 59 dolláros átlaghoz képest. Ez az 59 dolláros díj volt az Ethereum hálózati díjának legmagasabb átlagára május 19. óta, amikor a díjak szintén elérték az 59 dollárt. Az eddigi legmagasabb átlagos díjat, 69 dollárt, május 21 -én állapították meg.

A díjak nagyon megemelkedtek az elmúlt hetekben, amikor az NFT piac megőrült, és az ETH ára is emelkedni kezdett. Az NFT eladások hétnapos átlaga azonban augusztus 29. óta a NonFungible.com szerint csökkent, tegnap valamivel több mint 1 milliárd dollárról 217 millió dollárra.

A napi eladások mennyisége még alacsonyabb. Az augusztus 28 -i óriási kereskedési csúcs után, amikor 267 millió dollár értékben értékesítettek NFT-ket, legtöbbjük a Bored Ape Yacht Club Mutant NFT kereskedéséből származik, a kereskedés tegnap mindössze, 7 millió dollárra csökkent.

Az Ethereum ára hasonló pályát követett. Az ETH az augusztus végi 3200 dollárról szeptember 3-ra majdnem 4000 dollárra emelkedett, ezt az árat szeptember 7 -ig tartotta, amikor az visszazuhant egy 3186 dolláros mélypontra. Az erőteljes csökkenés egybeesik az S&P 500 zuhanásával, azon aggodalmak közepette, hogy az amerikai gazdaság nem fog teljesen kilábalni a járványból a közeljövőben.

Bár az eladások visszaestek, az optimizmus megmaradt az NFT alkotók és játékfejlesztők körében, akik határozottan azt állítják, hogy a technológiának még sok mindent bizonyítania kell, a java még csak most következik. Jelenleg is rengeteg olyan innovációs törekvést látunk az NFT technológiában ami megágyaz a biztos jövőnek, mint például a kölcsönadási standard-ek, vagy az, hogy gyakorlatilag minden nagyobb blockchain platform már NFT piacteret is fejleszt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img