A két legjobb hónap várhat a bitcoinra

spot_img

Pénteken, vagyis október 1-jén ízelítőt kaptunk abból, hogy mi várhat ránk a következő hetek sroán. A 43 000-ről 48 500 dollárig ugró árfolyam méltóképp vezette fel a bitcoin történelmileg két legjobban teljesítő hónapjának kezdetét.

A bitcoin számára az épp mögöttünk hagyott szeptember számít a legvörösebb, az előttünk álló október és november pedig a legzöldebb hónapoknak.

Mielőtt azonban elkiabálnánk a dolgot, vessünk egy pillantást a grafikonra. A nyár végi rallyt követően a bitcoin árfolyama esni kezdett. Ezt a lefelé tartó trendet törhette meg a pénteki emelkedés, aminek a megerősitéséhez előbb-utóbb egy kisebb korrekcióra is sor kerülhet.

Amennyiben a viszaesés már most bekövetkezne, a grafikon ma reggeli helyzete alapján a 43 500 – 45 200 dollár körüli zóna ismételt meglátogatása tűnik a legesélyesebbnek, mert:

  • itt törtünk a szeptemberi negatív trent utolsó alacsonyabb csúcspontja fölé,
  • ez a sáv volt az, ahonnan a múlt hétvégi kínai tiltások bejelentésének hatására visszaestünk,
  • ugyancsak ez az a régió, ami korábban (augusztusban) már több alkalommal is támaszként segítette az emelkedést.

A piros háromszögek a lefelé tartó trend csúcs és mélypontjait jelölik. A narancssárga háromszög már egy magasabb mélypontot jelöl, ami a fordulás első bíztató jeleként szolgált. A piros téglalap volt az a szint, ahol az elmúlt egy hónap során először sikerült egy korábbi csúcspont fölé emelkednünk. Ez már a trend változásásának fontos előjele lehet. Ha az árfolyam a következő korrekció során a sárga háromszög felett marad, akkor már nagy valószínűséggel kijelenthetjük, hogy a megváltozó struktúra miatt ismét egy emelkedő szakaszba léptünk.

Aki bízik a további növekedésben, annak a már fentebb említett sáv visszatesztelése jelenthetné a legkisebb kockázattal járó lehetőséget a beszállásra.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Októbertől ismét folytatódik kereskedési versenysorozatunk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img