Franciaországban jöhet létre a Binance globális központja

spot_img

A napokban egy francia lapnak adott interjút a Binance igazgatója, amiben utalt rá, hogy itt jöhet majd létre a tőzsde központi irodája.

A korábban kínai, majd hongkongi, később pedig máltai főhadiszállással is rendelkező váltó jelenleg egy decentralizált modell alapján működik, amiben kisebb regionális szervezetek biztosítják a tőzsde működését. Az emiatt lényegében megfoghatatlan Binance-et sok kritika és támadás éri a hatóságok részéről, ami egy időben ugyan előnyt jelentett a számukra, mostanra viszont már korlátozza a tőzsde további növekedését.

Mint CZ elmondta, a Binance ügyfeleinek száma az idei évben 20 millióról 85 millióra növekedett, tapasztalataik alapján pedig nagy előnyt biztosít számukra egy ekkora platform üzmeltetése.

“A Binance a világ vezető kriptotőzsdéje, ami a globális forgalom 70%-áért felel (riválisunk, a Coinbase részesedése ebből csak 8%). Sikerünknek köszönhetően több száz millió dollárt fektethetünk infrastrukturális fejlesztésekbe. A  szabályozás a legtöbb helyen a nagy piaci szereplőknek kedvez, ezért a Binance 3500 fős csapatából ma már 600-an dolgoznak azon, hogy a törvényi előírásoknak megfeleljünk.”

CZ szerint ha minden a Binance tervei szerint alakul, akkor a tőzsde 2022-ben államilag elismert digitális pénzügyi szolgáltatóvá válhat Franciaországban. A sikeres pályázat reményében pár nappal ezelőtt azt is bejelentették, hogy 100 millió euró értékű befektetést szeretnének végrehajtani a francia fintech és decentralizált pénzügyi szektorban.

“Franciaország megfelelő választás lehet nem csak egy regionális, hanem akár a globális főhadiszállásunk létrehozására is.”

Később hozzátette, hogy a világon nagyjából 400 millió ember rendelkezhet kriptovalutákkal, ami a teljes népesség 5%-át jelenti. A Binance célja, hogy a maradék 95%-ot is meg tudja szólítani, a bizalom megszerzéséhez azonban szabályozott keretek között való működésre, illetve helyi irodák létrehozására van szükség, ahol segíteni tudnak  a problémás ügyek megoldásában.

A Binance Coin a tőzsde indulása óta 1000-szeres növekedésen ment keresztül

Ebben a tekintetben már Magyarország is felkerülhetett a Binance térképére. Amint arról korábban beszámoltunk, a tőzsde néhány hónappal ezelőtt a budapesti irodájába keresett munkavállalókat, jelenleg pedig a kereskedési felületének magyar változatát készíti elő.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Már készül a Binance magyar nyelvű oldala

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img