Hivatalosan már USDC stabil coinnal sem fizethetnek az oroszok

spot_img

Pénteken már olvashattatok arról, hogy a MetaMask és az OpenSea bizonyos térségekben megtagadta a hozzáférést a náluk vezetett fiókokhoz. A hétvégén hasonló lépésre szánta el magát a második legnagyobb stabil coint kibocsátó cég, a Circle is.

Az 5 legnagyobb stabil coin

Az USDC mögött álló szervezet bejelentette, hogy Oroszországban felfüggesztik a stabil coin fiat fizetőhelyeken való elfogadásának lehetőségét, beleértve a (kripto)kártyás vásárlásokat is. A döntést az amerikai szankciók életbe lépésével indokolták.

Oroszország hivatalos fizetőeszköze, a rubel a háború másfél héttel ezelőtti kitörése óta 70%-ot vesztett az értékéből. Ez a konfliktus keltette bizonytalanság mellett leginkább annak volt köszönhető, hogy az országot kizárták a globális Swift bankközi rendszerből, ami után ezen a hétvégén már minden ismertebb pénzügyi szolgáltató bejelentette (Visa, Mastercard, PayPal, Google- és Apple Pay), hogy felfüggeszti az itt élők hozzáférését a szolgáltatásaihoz.

A rubel a forex piacok hétfő hajnali nyitása óta újabb 12.5%-ot gyengült a dollárral szemben

A tiltások nehéz helyzetbe hozták az itt élő hétköznapi embereket, így sokan már a múlt hét első felében megpróbálták kriptovalutába, elsősorban bitcoinba, vagy stabil coinokba átváltani a megtakarításaikat. Azoknak, akik az USDC-t választották a menekülésre, most újabb alternatívát kell keresniük, igaz egymás között és feketén valószínűleg még így is tudnak majd fizetni vele.

Habár vannak, akik egyetértenek az oroszok ellen hozott megszorító intézkedésekkel, mások szerint a lakosság büntetése, és a globális/elektronikus pénzügyi rendszerből való teljes kizárása akár vissza is üthet, mert radikalizálhatja az itt élő embereket, akikben erősödhet az életüket ellehetetlenítő nyugati hatalmak iránt érzett ellenszenv.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img