Mikor kezdődhet az altcoin szezon?

spot_img

Arthur Hayes, a BitMEX társalapítója és a Maelstrom Fund befektetési vezetője nemrégiben megosztotta véleményét arról, hogy szerinte mikor kezdődhet el a jelenlegi ciklus alt-szezonja.

Az altcoin szezon az a periódus, amikor az alternatív kriptovaluták (minden ami nem Bitcoin az altcoin számba megy) teljesítménye jelentősen felülmúlja a Bitcoin-ét. A múltbeli tapasztalatok alapján ez az időszak általában akkor kezdődik, amikor a Bitcoin ára jelentős hirtelen növekedést mutat. 

Ennek a logikája az, hogy a BTC-n elért profit egy részét tovább kockáztatják a nyereségben lévő befektetők a kriptopiacon a nagyobb haszon reményében, így a likviditás egyre lejjebb csorog az egyre kisebb piaci kapitalizációjú és nagyobb kockázattal – valamint lehetséges hozammal – járó altokba.

Bitcoin és Ethereum: kritikus árfolyam célok az altszezon elindításához

Hayes legújabb blogbejegyzésében kifejti, ahhoz, hogy az altpiac újra lendületet kapjon, a Bitcoin és az Ethereum esetén bizonyos kulcsfontosságú árfolyam szintjeinek átlépésére lesz szükség. 

A BitMEX társalapítója szerint a Bitcoin árának újra 70.000 dollár fölé, míg az Ethereum árának 4.000 dollár fölé kell emelkednie, hogy megteremtse a szélesebb körű altcoin rally alapját. Ezeket a szinteket kulcsfontosságúnak tartja ahhoz, hogy visszaálljon a befektetők bizalma, és a tőke áramlása a kisebb kapitalizációjú projektekbe is meginduljon. 

„Az alt szezon csak akkor tér vissza, ha a Bitcoin és az Ether határozottan áttöri a 70.000 és 4.000 dolláros szinteket. A Solana is 250 dollár fölé emelkedik majd, de a Solana pumpálásának piaci hatása messze nem olyan erős, mint a Bitcoiné és az Etheré, tekintve a relatív piaci kapitalizációkat. A dollár likviditás által inspirált Bitcoin és Ether emelkedés év végére erős alapot teremt egy újabb ‘shitcoin’ party visszatéréséhez.-írta.

Hasonló mintát mutat a BTC, mint a 2016-os vad bikafutam kezdetén

Lehetséges katalizátorok

Hayes nemcsak az altcoin szezon kezdetéről tett előrejelzést, hanem néhány lehetséges katalizátorról is beszélt, amelyek jelentős szerepet játszhatnak a közelgő piaci emelkedésekben. Úgy véli, bizonyos makrogazdasági tényezők, különösen az amerikai államkincstári kötvények kibocsátása (T-bills), új likviditást hozhatnak a kriptopiacokra, elősegítve a Bitcoin 100.000 dolláros szintjének elérését ebben a ciklusban.

Ez a várható tőkebeáramlás előreláthatólag kedvezni fog a Bitcoinnak, és jelentős pozitív hatással lesz az Ethereumra, valamint tágabb értelemben az altcoin piacra is.

Hayes továbbá említette az Egyesült Államok közelgő választásait és azok lehetséges hatásait a kriptopiacra. Ezt “pénzfeldobásnak” nevezte, és hozzátette, hogy mivel a választások november elején lesznek, és Yellen „októberben a manipuláció csúcsán lesz”, nem lesz jobb időpont a piacra beáramló likviditás szempontjából ebben az évben.

A BitMEX társalapítója végül az amerikai államadóssággal kapcsolatos gondolatait is megosztotta, és megismételte korábbi előrejelzését, miszerint a Bitcoin ára elérheti az 1 millió dollárt:

„Amint az amerikai adósságplafon bohózatának vége, a likviditás kiáramlik a kincstárból és valószínűleg a Fedből, hogy visszaterelje a piacokat a helyes útra. Ekkor kezdődik majd az igazi bikapiac. Az 1 millió dolláros Bitcoin továbbra is az alapforgatókönyvem.

Trump a Bitcoinban látja az államadósság probléma megoldását

Az altcoin szezon pontos kezdete még kérdéses, de Hayes szerint a következő nagy emelkedéshez a Bitcoin és az Ethereum árfolyamának először át kell törnie ezeket a kulcsfontosságú szinteket. Ha ezek megtörténnek, a kriptopiac újabb izgalmas időszak elé nézhet.

Bitcoin dominance chart
A Bitcoin dominancia jelenleg még nem érte el a szokásos csúcspontját mielőtt egy átfogó altcoin rally elkezdődhetne, ezért még van tér a BTC számára túlteljesíteni az altpiacokat Benjamin Cowen elemző szerint | Forrás: TradingView

Ben Cowen elemző azonban arra figyelmeztet, hogy amíg ez be nem következik, addig a BTC dominancia tovább fog emelkedni a 60%-os magaslatok fölé is, ami viszont azt jelenti, hogy az altcoinok nagy része tovább fog vérezni a legnagyobb kriptovalutával szemben.

/NewsBTC, Arthur Hayes, Benjamin Cowen/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img