2024 a felvásárlások és a fúziók éve

spot_img

Miközben a piac közel négy éve a kamatcsökkentésre vár, a bitcoinbányászat hálózati mutatói új magasságokba emelkedtek a Bitcoin felezés óta a rekordalacsony jövedelmezőség ellenére. Eközben a bányászati iparág a háttérben csendes átalakuláson ment keresztül 2024-ben, amit a felvásárlások és fúziók jellemeztek eddig.

Ritkán lehetünk tanúi annak, hogy a Bitcoin hálózat hashrátája hétről-hétre újabb rekordokat dönt annak ellenére, hogy a hashár (az egységnyi hash teljesítményre vetített napi bányászati ​​jövedelmezőség) rekord alacsonyan, 40 USD/PH/s körüli szinten marad.

Az elmúlt három hónap hashár alakulása a Hashrate Index adatai szerint

Az elmúlt hetekben a nagyobb bányászati poolok és elemző oldalak 700 EH/s feletti hálózati hashráta értékekről számoltak be, amelyek minden idők legmagasabb bányászati ​​nehézségét is eredményezte egyben.

A Bitcoin hálózati hashráta alakulása az elmúlt egy évben a Hashrate Index adatai szerint

Miközben a nagyobb tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalatok folytatták a korábban megrendelt és újonnan megérkezett bányászgépek telepítését, (fokozva ezzel a hálózati versenyt) számos összeolvadás és felvásárlás is történt az iparágban.

Olvasd el ezt is:

A TheMinerMag alábbi grafikonján jól látszanak az idei és az elmúlt évben történt bányászati ​​infrastruktúrával kapcsolatos jelentősebb fúziókból és felvásárlásokból (Mergers and Aquisitions – M&A) származó ügyletek, azok összegei és résztvevői. Az adatok a SEC felé bejelentett havi jelentésekből és tranzakciókból származnak. Az is megfigyelhető, hogy az M&A aktivitás ebben az évben igencsak megugrott. 

Az elmúlt egy évben történt jelentősebb felvásárlások és fúziók a TheminerMag adatai szerint

A 2023 júniusa óta lezajlott tucatnyi tranzakció összértéke körülbelül 820 millió dollár volt, 1,2 gigawatt azonnal rendelkezésre álló energiakapacitással, nem számítva a telephely bővítési potenciálokkal. A tranzakciók fele (körülbelül 400 millió dollár) készpénzes kifizetés volt, míg a fennmaradó összeget többnyire részvényekben egyenlítették ki

Az eladók között vegyesen szerepeltek állami és magánszolgáltatók, a vevők többnyire az iparág vezető vállalatai voltak. Ezek közül a CleanSpark vásárolta fel a legtöbb eladásra szánt telephelyet (kb. 85 millió dollár értékben). A bányász Georgia államban, Mississippiben, Wyomingban és Tennesseeben bővítette bitcoinbányász tevékenységét.

Kapcsolódó cikkek:

A Greenidge Generation esetében történt a legnagyobb értékesítés, egy dél-karolinai telephelyet adott el az NYDIG-nek, hogy teljes egészében rendezni tudja 21 millió dolláros tartozását. 

Ezeknek a jelentős beruházásoknak köszönhetően a Bitcoin hálózat hashrátája a következő negyedévekben folytatni fogja felfelé ívelő pályáját. Ezt megerősíti az a tény is, hogy a bányászgépeket gyártó óriás, a Bitmain szeptembertől az év végéig várhatóan jelentős mennyiségű újabb generációs Antminer S21 Pro és S21XP modellt fog leszállítani a korábban bejelentett beszerzési megrendelések alapján.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Rekordmélyponton a bitcoinbányászat jövedelmezősége

/blocksbridge, theminermag/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img