Bitcoin ETF ezredik felvonás: A Coinbase ETF-et indítana a BlackRock segítségével

spot_img

A Business Insider sajnos fizezős* beszámolója szerint világ legnagyobb kriptopénz brókere és tárca szolgáltatója, a Coinbase, saját ETF indításán gondolkodik. A kriptós közösség túlnyomó része messiásként várja az ETF tőzsdei termékek engedélyezését és indulását, hogy segítségükkel végre magához térjen a lassan háromnegyed éve szenvedő piac.

*az utóbbi időszakban többször volt szó a Brave-ről és előnyeiről. Egyik előnye a sok közül pl. az, hogy a fenti, korlátozott cikket “Private Tab with Tor” privát fülön megnyitva nem jön fel az előfizetésre ösztönző pop-up, a cikk elolvasható. 

Iparági források szerint a Coinbase megbeszéléseket folytat a hatezermilliárd dollárnyi befektetést kezelő BlackRock alapkezelővel, hogy a tőzsdei termékek kibocsátásában való jártasságukat kiaknázva sikeres ETF terméket hozhassanak létre. A Coinbase már most is számos, kriptóhoz kapcsolódó, de nem konkrétan a kereskedelemre fókuszáló területen aktív. A kriptopénzhez kapcsolt tőzsdei termékkel a kiskereskedelmi piacot célozzák, rajta keresztül akár az egyéni befektetők is hozzáférnek a kriptós befektetéshez, a saját online bróker fiókjukból.

A BlackRock a világ legnagyobb alapkezelője, mely tavaly nyitott 500 fős irodát Budapesten, és 2015 óta rendelkezik blokklánc munkacsoporttal. Az egyelőre nem világos, hogy régóta tartanak-e a megbeszélések, vagy egy egyszeri alkalomról volt szó, mindenesetre a fenti cikkből kiderül, hogy a BlackRock maga még véletlenül sem tervezi kriptós index alap létrehozását, sőt, a CEO-juk szerint az egész piac egy nagy humbug.

Kabaré: visszavonták az ETF-ekről szóló döntést 😀

A globális kriptós közösség hónapok óta amerikai ETF lázban ég. Az éppen aktuális 10 beadvány (Gemini, Bitwise Asset Management, VanEck – CBOE, stb.) aktuális állapotát ember legyen a talpán, aki követni tudja. Általános vélekedés azonban, hogy előbb-utóbb megtörténik az engedélyezés. Sokak szerint a piac brutális volatilitása miatt az “utóbb” forgatókönyv fog teljesülni, hiszen a szabályozók legfontosabb feladata pont a befektetők védelme. Egy napi 15%-ot is mozogni képes eszköz, melynek árfolyammozgásairól süt a manipuláció, legkevésbé sem nevezhető biztonságosnak.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet új, döntési pozícióban lévő taggal bővült a napokban, a republikánus Elad Roisman kriptopárti, sokak reményei szerint az ő személye fogja meghozni a várt áttörést az engedélyezési folyamat állóháborújában. A hírről külön bejegyzésben számolunk be a nap folyamán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img