KuCoin token (KCS) ismertető

spot_img

A szingapúri székhelyű KuCoin a kisebb, feltörekvő tőzsdék közé tartozik. ICO-ja során 200 millió tokent bocsájtottak ki, amiből 70 milliót az alapítók, 30 milliót a korai befektetők, 100 milliót pedig a nyilvános értékesítésben résztvevők számára értékesítettek. A korai befektetők vállalták, hogy a tőzsde indulását követő első évben nem adnak túl tokenjeiken. Ez a határidő most szeptemberben járt le, de egy újabb megállapodással további 12 hónappal sikerült kitolni ezt a periódust, így a közeljövőre nézve elhárult egy lehetséges, tömeges dump veszélye.

A KuCoin tokenek(KCS) többféle funkcióval is rendelkeznek:

Szavazás. A tőzsde rendszeresen tart szavazásokat arról, hogy milyen kriptopénzeket vegyen fel a kínálatába. Egy szavazat 0.5 KCS-ba kerül, ami jelenleg 50 centet ér.

Kedvezmény. Akárcsak a BNB esetén, a KCS tulajdonosok is kedvezőbb jutalékok mellett kereskedhetnek a tőzsde felületén. Ennek mértéke 1% minden 1000 KCS-ért az ügyfél számláján. A maximálisan elérhető kedvezményt 30 000 KCS birtoklása esetén (30%) lehet elérni.

Részesedés a haszonból. A KuCoin minden nap végén szétosztja az aznap beszedett jutalékokból szerzett bevételének 50%-át azok között, akik legalább 6 KCS tokennek rendelkeznek. A szétosztás során nagyobb mértékben részesednek azok, akik több KCS-t birtokolnak.

Prémium szolgáltatások. A tőzsde whitepapere szerint, a tokenek tulajdonosai jogosultak lesznek privát befektetési konzultációkon való részvételre, illetve elsőbbséget élveznek az ügyfélszolgálattal való kapcsolattartás során. Ezek a funkciók jelenleg még nem elérhetőek.

Égetés. A KuCoin negyedéves profitjjának 10%-át elégeti, vagyis ennek megfelelő értékű KCS tokent küld egy érvénytelen tárca címre. A tokenek számának ilyen mértékű csökkentésével a megmaradóak értékét növelik, amivel a hosszútávú befektetést kívánják ösztönözni. Az égetéseket 100 millió KCS eléréséig folytatják. Az első év végére nagyjából 20 millió tokent égettek el az eredetileg kibocsájtott 200 millióból

A KuCoin kialakításában teljesen megegyezik a Binance-cel, kínálatában pedig megtalálható több olyan kisebb feltörekvő kriptopénz is, mint például az oldalunkon is időről-időre felbukkanó magyar TE-FOOD.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img