Kripto ki mit tud I.

spot_img

Bár a cím arra utalhat, hogy most egy kis kripto műveltségi vetélkedőbe fog csöppenni a kedves Olvasó, de korántsem arról van szó.

Időről-időre felbukkan valamilyen a régiből újonnan létrejövő coinról, tokenről – adott esetben – forkról vagy airdropról szóló híradás.

Arra gondoltam, hogy miért ne lehetne az ilyen sorozatban az első a a darkweben is közkedvelt, CPU-val bányászható pénz a Monero, hiszen komoly népszerűségnek örvend az átlag felhasználók között és khmm…. bizonyos körökben is, tekintettel arra, hogy már a tervezése során igen komolyan vették az anonimitást vagyis leánykori nevén az adatvédelmet.

Jelenleg egyébként a 13. helyen tanyázik a Monero a piaci kapitalizációját tekintve, de volt már – és talán lesz is – fentebb.

Szóval most úgy tűnik, hogy “akasztják a hóhért”, mert itt van a MoneroV, ami a Monero még privátabb verziójának ígéri magát.

Ha minden jól megy, akkor a hard forkra a 1529810 blokknál, körül-belül ez év március 14-én fog sor kerülni, hogy március 15-én már mi is felszabadultan ünnepelhessük a “free moneyt”, na meg a Nemzeti Ünnepet is.

Aztán persze az is lehet, hogy egy ordas nagy kamuval állunk szemben.

Én megmondom őszintén, hogy nem tudom, ezért a Tisztelt Kriptoakadémia olvasóinak segítségét kérem a kérdés eldöntése kapcsán.

Kérem, hogy kommentjeitekben segítsetek a kérdés eldöntésében egyszer és mindenkorra.

dr. Varsányi Károly

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img