Dél-Korea: blokklánc fogja segíteni a vámolást

spot_img

Az ICON fejlesztői blogjukban számoltak be róla, hogy Dél-Korea vámhatóságának vezetésével egy többoldalú egyetértési nyilatkozatot írtak alá. A felek megegyeztek, hogy együttműködnek a KCS, a Korean Customs Service új pilot programjának fejlesztésében. Ahogy azt kitalálhattátok, a tervben komoly szerep jut majd az ICON blokkláncának, a loopchainnek. Ha érdekel mi az az ICON, a múltkor írtunk róla. Röviden: egész Dél-Korea intézményrendszerét és gazdaságát átszövő ökoszisztémát fejlesztenek.

A vámhatóság célja, hogy e-kereskedelemre szakosodott vámkezelési platformot hozzanak létre. Azt remélik, hogy ezzel az importált termékek elvámolási sebessége megugrik és lépést tudnak tartani a felfelé ívelő igyénekkel. A blokklánc technológia integrálásával elejét vehetik majd a csempészetnek, a termékhamisításoknak és a csalásoknak, továbbá a logisztikai költségek csökkentését várják tőle. Elmondásuk szerint ez úgy valósítható meg, ha a rendeléstől a kézbesítésig jelen van a blokklánc.

A fejlesztésben az ICON csapatán kívül még hét vállalat vesz részt, többek közt logisztikával foglalkozó cégek, big data és machine learning vállalatok.

A KCS terve szerint az év végére beindul a pilot project, amit később kiterjeszthetnek minden e-kereskedelem szolgáltatás, import és export vámkezeléséhez.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img