Bithumb hack az MTI szerint

spot_img

Reggeli hírfogyasztás közben az Akadémia releváns cikke mellett az index.hu azonos témájú bejegyzését is elolvastam, és feltűnt, hogy még az index átlagos, kripto témájú cikkeinél is furcsább a nyelvezete. Az ok egyszerű, MTI hírről van szó, melynek kedvenc szava a  “kriptodeviza-kereskedési központ”.

Újabb koreai tőzsde hack, ezúttal a Bithumb került sorra

Az egy dolog. hogy mit ír az MTI, de az index, origo és hirado.hu is szinte szóról-szóra az eredeti közleményt jelentette meg. A hirado.hu a saját cikkének ellentmondva 32 milliárd dollárt ír a címben, dehát ezerszerest tévedni emberi dolog. Lehet, hogy ez csak azért meglepő számomra, mert nem vagyok újságíró, de felmerül az emberben, hogy ha ennyi utánajárás van egy-egy gyorshír mögött, akkor más esetekben mennyi alaposság van a megjelentetett hírek mögött? Az már csak hab a tortán, hogy két héttel ezelőtti, huszadrangú Coinrail tőzsde hackje az MTI szerint “erős eladási hullámot indított el a digitális devizák piacán a biztonsági aggodalmak felerősödésének következményeként”. Valóban van eladási hullám. Január óta.

Katt az index cikkéért!

A mi felelősségünk, hogy edukáljunk a témában átlagembert és újságírót egyaránt. Legalább a fenti híroldalak szerkesztőségeibe el kell juttatnunk a KriptoSulit , akár forródrótot kell nyitnunk nekik, hogy kérdezhessenek tőlünk és a közösségtől egy-egy kriptós témában. @Moonbaby, ha már hajnal 5-kor jelentetsz meg cikkeket, vállalod? 😀

Ha hisszük, hogy a bitcoin és a kriptopénzek megváltoztatják a világot (márpedig hisszük), akkor nem szabad az üvegbúra alatt maradnunk, át kell adnunk a tudást, a víziót, és a magyar nyelvű nevezéktant a társadalom szélesebb rétegeinek, mert jelenleg kívülről ez az egész érthetetlen, az tömegek pedig csak legyintenek a Bitcoin szót meghallva.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img