Bithumb hack az MTI szerint

Megosztom

Reggeli hírfogyasztás közben az Akadémia releváns cikke mellett az index.hu azonos témájú bejegyzését is elolvastam, és feltűnt, hogy még az index átlagos, kripto témájú cikkeinél is furcsább a nyelvezete. Az ok egyszerű, MTI hírről van szó, melynek kedvenc szava a  “kriptodeviza-kereskedési központ”.

Újabb koreai tőzsde hack, ezúttal a Bithumb került sorra

Az egy dolog. hogy mit ír az MTI, de az index, origo és hirado.hu is szinte szóról-szóra az eredeti közleményt jelentette meg. A hirado.hu a saját cikkének ellentmondva 32 milliárd dollárt ír a címben, dehát ezerszerest tévedni emberi dolog. Lehet, hogy ez csak azért meglepő számomra, mert nem vagyok újságíró, de felmerül az emberben, hogy ha ennyi utánajárás van egy-egy gyorshír mögött, akkor más esetekben mennyi alaposság van a megjelentetett hírek mögött? Az már csak hab a tortán, hogy két héttel ezelőtti, huszadrangú Coinrail tőzsde hackje az MTI szerint “erős eladási hullámot indított el a digitális devizák piacán a biztonsági aggodalmak felerősödésének következményeként”. Valóban van eladási hullám. Január óta.

Katt az index cikkéért!

A mi felelősségünk, hogy edukáljunk a témában átlagembert és újságírót egyaránt. Legalább a fenti híroldalak szerkesztőségeibe el kell juttatnunk a KriptoSulit , akár forródrótot kell nyitnunk nekik, hogy kérdezhessenek tőlünk és a közösségtől egy-egy kriptós témában. @Moonbaby, ha már hajnal 5-kor jelentetsz meg cikkeket, vállalod? 😀

Ha hisszük, hogy a bitcoin és a kriptopénzek megváltoztatják a világot (márpedig hisszük), akkor nem szabad az üvegbúra alatt maradnunk, át kell adnunk a tudást, a víziót, és a magyar nyelvű nevezéktant a társadalom szélesebb rétegeinek, mert jelenleg kívülről ez az egész érthetetlen, az tömegek pedig csak legyintenek a Bitcoin szót meghallva.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel