Kombinált kripto ETF-ek jöhetnek, a stabilcoinok a mainstream részévé válhatnak

spot_img

A spot Bitcoin ETF-ek január 11-i indulása új reményt hozott a piacra, és megteremtette a hasonló termékek létrehozásának a lehetőségét is, csakúgy, mint a hamarosan bevezetésre kerülő spot Ethereum ETF-ekét is. A spot Bitcoin ETF-ek indulásának sikere nemcsak növelte a befektetők érdeklődését az ilyen típusú termékek iránt, hanem a bitcoin árát is újabb csúcsra lökte idén tavasszal.

Nate Geraci, az ETF Store elnöke egy nemrégiben írt X bejegyzésben úgy nyilatkozott, hogy az eddigi spot Bitcoin ETF kibocsátók hamarosan olyan kombinált spot kripto ETF-eket kérelmezhetnek, amelyekben a bitcoin, az ethereum és a solana is helyet kaphat.

A kripto piac növekvő érdeklődését és érettségét hivatott reprezentálni ezek a jövőbeli kombinált ETF-ek, amelyek diverzifikált kitettséget fognak majd nyújtani a befektetők számára a legjobban teljesítő digitális eszközökkel szemben.  

A spot Bitcoin ETF-ek árnyékában a stabilcoin piac is átalakuló félben van, igaz nem esik rá akkora rivaldafény, mint a nagytestvérre. A stabilcoinok népszerűségét az esetlegesen jól kivitelezett szabályozási normák is növelhetik, olyannyira, hogy akár rövid időn belül a mainstream részévé is válhatnak. 

Az ausztrál stabilcoin startup cég, a Stables társalapítója, Bernado Billota is ezen a véleményen van, hiszen a vállalat szolgáltatásai már az EU-ban is elérhetőek. Az alapító szerint Európában érezhetően megnőtt az igény a stabilcoin fizetési megoldásokra, pláne azokon a helyeken, ahol elfogadják a Mastercard-ot és a vele végrehajtott USDC-vel történő fizetéseket.

Kapcsolódó cikkünk:

Hozzátette, hogy a stabilcoinok már nem csak azok számára elérhetőek, akik “csak kriptoban mozognak“, hanem a mindennapi emberek részére is, akiknek valóban szükségük lehet ezekre a stabil érmékre, valós felhasználási esetekhez. A stabilcoinokat ma már százezrek használják kereskedéshez, megtakarításokhoz, átutalásokhoz, határokon átnyúló fizetésekhez és egyéb fizetési alkalmazások számára szerte a világon. 

A stabilcoinok tranzakciós volumene 2023 eleje óta növekszik (forrás: Visa)

Mint ismeretes, az EU-s kriptovaluták régiós piacát szabályozó MiCA törvénycsomag első hulláma, amelyek a stabilcoinok EU-ban történő forgalmazásáról és kibocsátásáról rendelkeznek 2024. június 30-án lépett életbe. A MiCA kriptos törvény egyfajta iránymutatás az unió tagállamaira nézve, így Magyarországra is.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.  

Kriptoadózási körkép a nagyvilágból

/coinpedia, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img