Binance Labs és Libra Credit együttműködés – Fiat hitelezés jön a Binance-re

spot_img

Sokak szerint a kriptopénzek haszontalanok és spekuláción kívül alkalmatlanok bármire. Mások szerint a legnagyobb értékajánlatuk, hogy olyanok számára is elérhetővé tesznek klasszikusan banki termékeknek számító szolgáltatásokat, mint a saját számla, nemzetközi utalás vagy hitelfelvétel. Segítségükkel millárdnyian kerülhetnek be a világ pénzügyi-gazdasági körforgásába.

A kriptopénz fedezetű hitel nem csak a pénzügyi inkluzivitás egyik fontos állomása lesz, hanem logikus válasz is a szélsőséges árfolyammozgások és az adózási bizonytalanság problémájára. Néhány hete már beszálmoltunk az egyik legfelkapottabb kripto hitelező platformról, a SALT-ról, ma pedig a Binance Labs befektetéséről lesz szó, ami által hamarosan Binance Coin fedezetű, de fiatban (USD, EUR, stb.) kézhez vehető hitelhez juthatnak az érdeklődők.

Bemutató: SALT

Binance Labs és Libra Credit

A Binance Labs a Binance, a világ legnagyobb és épp legnépszerűbb kriptotőzsdéjének befektetési és inkubációs ága, amely induló fázisú, nagy növekedési potenciállal rendelkező, blokklánc és kriptopénzek területén tevékenykedő cégekbe fektet pénzt. Az ex-Paypay veteránok által alapított Libra Credit platform pont beleillik ebbe a képbe, arról nem is beszélve, hogy egy kézenfekvő fejlesztési és szolgáltatási irányt is jelent a tőzsde számára. Rögtön fel is merülhet bennünk a kérdés, hogy akkor most a kriptotőzsdék lesznek az új bankok?

A bejelentés értelmében a Binance Coin (BNB) token letétbe helyezéséért cserébe fog hitelt nyújtani a felhasználóknak, de ezen kívül egyelőre semmilyen részlettel nem szolgáltak. Hasonló megoldásoknál ez általában úgy működik, hogy a hitelért cserébe a hitel összegénél 30-50%-kal több kriptopénz kerül letétbe, amelyet az árfolyamok bezuhanása esetén még a hitel összege fölött, piaci áron értékesít a hitelező, hogy ezzel elkerülje a bukót. A nagy előny pedig természetesen az, hogy egy komoly emelkedés esetén sem veszik el a letétben lévő kriptopénzünk, a hitel (és a pár százalékos kamat) feltételek szerinti visszafizetésével visszakapjuk az eredeti mennyiséget. Mindezt automatikusan, bank, ügyintéző, hitelképességi vizsgálat, papírozás nélkül.

Binance Coin beszerzése egyelőre kriptopénz vásárlása, majd a tőzsdére történő beutalás és váltás után lehetséges.

A közeljövőben be fogjuk mutatni az ETHLend és a magyar InLock megoldásait is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img