Az OKex a felhasználókra hárította a kár megfizetését

spot_img

Múlt hét szerdán számoltunk be arról a több mint 400 millió dolláros határidős ügyletről, ami igencsak kellemetlen helyzetbe hozta az OKex tőzsdéjét.

Érik a 420 millió dolláros balhé az OKex-en

Ahogy azt sejteni lehetett, a pénteki határidő lejárta után életbe léptek a tőzsde közösségi kockázatmegosztásra vonatkozó szabályai. Ezzel a felelősséget az ügyletben résztvevő és nyereséget elérő kereskedőkre hárították, akiknek számlájáról egyenlő mértékben vonták le az okozott kár kiegyenlítéséhez szükséges összeget.

A tőzsde szerint bár ők próbálták közbelépni, de a kérdéses ügyfelük megtagadta az együttműködést és mire számláját felfüggesztették, a bitcoin árának zuhanása miatt már semmit sem tehettek. Hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő, frissítették a platform tőkeáttételes kereskedésre vonatkozó szabályait. Ezekről bővebb információt itt találhattok.

Nem az OKex az első kriptotőzsde, ami ügyfeleire hárította veszteségét. 2016 augusztusában, egy kibertámadás következtében a Bitfinex-et 72 millió dolláros kár érte. Hogy a csődöt elkerüljék, a felhasználók számláján lévő pénzek 36%-át zárolták és ezért cserébe úgynevezett IOU (I Owe You – Tartozom neked) tokeneket írtak jóvá. A tőzsde vállalta, hogy amint helyzete rendeződik, azt a levont pénzeknek megfelelő értéken fogja visszavásárolni. Erre végül 8 hónappal később, 2017 áprilisában került sor.

A rendelkezésünkre álló információk alapján, az OKex a későbbiekben sem tervezi a kereskedők kompenzálását. Honlapjukat megnyitva egyébként “A legmegbízhatóbb digitális vagyoneszköz tőzsde” felirat fogad minket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img